Google Waze primeste functii hands-free si mod de navigare pe motocicleta

Now Reading
Google Waze primeste functii hands-free si mod de navigare pe motocicleta


Aplicatia Google Waze primeste de astazi noi actualizari destinate moticiclistilor dar primeste de asemenea si noi masuri de siguranta.

Prima noutate, modul de motocicletă, este o caracteristică care a fost frecvent solicitată de utilizatori în trecut și care va oferi călătorilor căi personalizate și timpi de sosire în funcție de modul de transport ales. Motocicletele și motoretele se implică adesea în “taierea benzii” sau “strecurarea printre masini”, pentru a inainta de-a lungul drumurilor aglomerate. În mod similar, unele drumuri pot fi prea înguste pentru mașini, iar multe orașe permit vehiculelor pe două roți să utilizeze benzile rezervate în mod normal autobuzelor. Toate acestea înseamnă că motocicletele nu au aceleași restricții ca și mașinile, astfel că timpul estimat de sosire și rutele oferite de aplicațiile de navigare pot să nu fie întotdeauna exacte pentru ei.

Puteți activa “Motocicletă” ca tip de vehicul în setări. Datele de trafic colectate de Waze de la armata globală de motocicliști vor fi apoi tratate puțin diferit de datele de la mașini, rezultând căi și timpi adaptati acestora.

Utilizatorii Waze pot folosi de asemenea aplicatia in mod hands-free. Deși aplicația ofera deja de funcții de căutare activate de voce de mai mulți ani, utilizatorii totuși trebuiau să atingă un rezultat pentru a confirma selecția lor. Acest lucru este ok la începutul unei călătorii, sau în timp ce sunteti blocat în trafic, dar nu este eficient, în timp ce conducdti pe autostrada cu 100 kmh.

PUBLICITATE

Acum, datorită unei legături cu platforma de recunoaștere a vorbirii Sensory, dacă permiteți Waze să acceseze microfonul dispozitivului dvs. din meniul de setări, întreaga navigare poate fi efectuată fără comenzi manuale, utilizând comanda “OK, Waze”. Noua functie include introducerea adresei, raportarea accidentelor catre comunitatea Waze și solicitarea unui timp estimat de sosire (ETA) actualizat. Merită menționat aici că, în timp ce este disponibil numai în limba engleză, în S.U.A., în Regatul Unit, în Canada, Australia, Africa de Sud, Irlanda și Noua Zeelandă, functia se va extindepe piete suplimentare si in limbi suplimentare “în curând”.

Înființată din Israel în 2007, Waze a devenit populatra datortia modului în care permite utilizatorilor să partajeze date din trafic în timp real, iar reputația sa a determinat Google să achiziționeze compania pentru suma de peste 1 miliard de dolari în 2013.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA