Dacă doriți să știți dacă o anumită locație din România are sau nu acoperire mobilă, aruncați o privire pe harta interactivă pe care o prezintă în nPerf.

Această hartă folosețte date care provin din aplicația nPerf de mobil. Pe măsură ce utilizatorii folosesc aplicația, acoperirea este actualizată. Această hartă reprezintă acoperirea rețelei mobile 2G, 3G, 4G și 5G pentru Telekom Mobile, DiGi Mobile, Orange Mobile, Vodafone Mobile.

Trebuie doar să selectăm operatorul și să mărim pentru a vedea orașul sau orice teritoriu care ne interesează. Pentru ecran complet apasați pe butonul dedicat din fereastră.

De unde vin datele?

Datele sunt colectate din testele efectuate de utilizatorii aplicației nPerf. Sunt teste efectuate în condiții reale, direct în teren. Dacă doriți să vă implicați și dvs., tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația nPerf pe smartphone. Cu cât sunt mai multe date, cu atât hărțile vor fi mai cuprinzătoare! Toate rezultatele testelor sunt afișate pe hărți. Regulile de filtrare sunt aplicate înainte de calcularea performanței pentru publicații.

Cât de fiabil și precis este?

Testele sunt efectuate pe dispozitivele utilizatorilor. Precizia geolocalizării depinde de calitatea recepției semnalului GPS la momentul testului. Pentru datele de acoperire, nPerf reține doar teste cu o precizie maximă de geolocalizare de 50 de metri. Pentru ratele de descărcare, acest prag ajunge până la 200 de metri.

Pentru harta vitezelor de internet precizia geolocalizării depinde de calitatea recepției semnalului GPS la momentul testării. Hărțile de viteză sunt actualizate la fiecare 15 minute.

Cum se fac actualizările?

Hărțile de acoperire a rețelei sunt actualizate automat de un bot la fiecare oră. Hărțile de viteză sunt actualizate la fiecare 15 minute. Datele sunt afișate timp de doi ani. După doi ani, cele mai vechi date sunt eliminate de pe hărți o dată pe lună.

Pentru vitezele de internet datele sunt afișate pentru doi ani. După doi ani, cele mai vechi date sunt eliminate de pe hartă, o dată pe lună, la fel ca și datele de acoperire.

Dacă doriți să participați la proiectul nPerf, descărcați aplicația dedicată pentru Android, iOS sau Windows.