Imparte gratuit o cursa cu aplicatia de car sharing Fast Rides

Now Reading
Imparte gratuit o cursa cu aplicatia de car sharing Fast Rides


Trei clujeni au dezvoltat o aplicatie de car sharing denumita Fast Rides, prin care utilizatorii pot sa imparta cursa cu un prieten.

Cei trei clujeni si-au propus sa dezvolte aceasta aplicatie pornind de la ideea ca patru minute in plus in trafic, inseamna intr-un an, o zi din viata noastra. Aplicatia isi propune sa contribuie la reducerea timpului petrecut in trafic si decongestionarea acestuia.

In prima saptamana de la lansare, 400 de useri au descarcat aplicatia, iar numarul acestora este in crestere. Aplicatia se adreseaza atat soferilor care pun la dispozitie cateva locuri in masina, cat si pasagerilor care au nevoie sa ajunga dintr-un punct in altul, intr-un timp mai scurt si, de ce nu, intr-o companie placuta.

Îți dorești să ajungi la muncă repede și, de ce nu, într-un mod distractiv? Împarte mașina cu un coleg. Așa economisești timp, bani și resurse, combustibil și eviti taxele de parcare și te bucuri de compania prietenilor. Dacă avem mai puține mașini în trafic, vei avea și tu mai mult timp liber pentru tine și activitățile tale.

Aplicația funcționează momentan doar pe Android și poate fi descărcată și utilizată în mod gratuit existand in plan lansarea unei versiuni si pentru sistemul de operare iOS in cursul acestui an.

PUBLICITATE

Conceptul de partajare a unei curse nu este nou, insa utilizatorii aplicatiei ar putea fi atrasi tocmai pentru ca in fapt aceasta functioneaza ca o punte de legatura cu prietenii si nu ca un mod de a obtine sau plati bani.

Pentru a utiliza aplicatia este recomandat sa va autentificati cu un cont de Goole sau Facebook. Odata inregistrat veti putea sa utilizati Fast Rides fie ca sofer fie ca pasager. În momentul în care creezi o cursă, fie ca șofer, fie ca pasager, poți vedea detaliile cursei respective, punctul de plecare și destinația, poți iniția discuții pe chat cu șoferul sau pasagerii interesați de ruta respectivă, poți edita ulterior detaliile cursei, iar toți cei interesați vor fi notificați, o poți distribui inclusiv pe Facebook.

Un pas deosebit de important este ca utilizatorii aplicației să ofere drepturile de partajare a locației de pe telefon cu aplicația. Dezvoltatorii spun că acest lucru este necesar tocmai pentru ca utilizatorii să primească informații precum cel mai scurt drum din locația sa până la cea mai apropiată cursă disponibilă, informații cu privire la numărul de metri până la ruta respectivă sau posibilitatea de a oferi curse și de a găsi automat cursele disponibile în imediata sa apropiere.

Pentru început orașul Cluj este cel care beneficiază de cele mai multe opțiuni, aplicația fiind dezvoltată de creatori tocmai pentru a scăpa de aglomerația din oraș. De exemplu deși în aplicație există un filtru pentru cursele din apropiere, pot fi vizualizate toate cursele din Cluj, precum și din alte orașe de interes. Aplicația poate fi utilizată la nivel global, în orice oraș sau țară, singurul factor de influență fiind numărul de utilizatori activi din zona aleasă.

Pe langa lucrul la o versiune de iOS dezvoltatorii lucreaza continuu si la functionalitatea aplicatiei Fast Rides de Android pe baza feedback-ului primit de la utilizatori, oferind deja actualizari pentru aceasta.

Daca vreti sa incercati Fast Rides, o puteti descarca gratuit de pe Google Play.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA