Facebook încearcă să-și repare reputația proastă în urma mărturiei lui Frances Haugen și asta include promisiuni de caracteristici care diminuează potențialul rău făcut pentru adolescenți. CNN și Reuters raportează că vicepreședintele Facebook pentru afaceri globale Nick Clegg a promis că Instagram va introduce o funcție care îi va încuraja pe adolescenți să ia o pauză.
Gigantul îi va sfătui astfel pe tineri să nu mai folosească rețeaua socială pentru o vreme. Clegg nu a spus când va fi gata noua funcșie ia o pauză de pe Instagram, dar acest lucru este în mod clar menit să reducă dependența și alte comportamente nesănătoase.
Nick Clegg a mai spus că Facebook va „îndepărta” adolescenții de materialele din aplicațiile sale care „s-ar putea să nu favorizeze bunăstarea lor”. El nu a oferit detalii pentru această nouă abordare. El a sugerat, totuși, că algoritmii Facebook ar trebui „ținuți răspunzători”, inclusiv prin reglementări, dacă este necesar, pentru a fi siguri că rezultatele din lumea reală corespund intențiilor.
„Vom introduce ceva care cred că va face o diferență considerabilă, reprezentat de faptul că sistemele noastre văd că adolescentul se uită mereu la același conținut și este un conținut care poate să nu favorizeze bunăstarea lor, îi vom împinge să se uite la alt conținut „,
a declarat Clegg pentru CNN.

Noile metode ar putea aborda unele dintre preocupările lui Haugen. Ea a susținut că Facebook știa că algoritmii săi sunt distructivi, ducând copiii la materiale dăunătoare și eliminând doar o fracțiune din discursurile legate de ură. Haugen a considerat, de asemenea, că Congresul American ar trebui să reformeze secțiunea 230 a Legii decenței în comunicare pentru a spori răspunderea Facebook pentru conținutul ales de algoritmi și că Facebook ar trebui să adauge fricțiuni pentru a reduce viraliziraea conținutului și a forța utilizatorii să se gândească la postări, mai degrabă decât să le împărtășească din reflex.
În același timp, acest lucru s-ar putea să nu-i satisfacă pe Haugen și pe colegii critici ai acesteia. Pauzele de la rețeaua de socializare pot reduce expunerea la conținut dăunător, dar nu vor elimina conținutul în cauză. Declarațiile lui Clegg reflectă, de asemenea, o strategie familiară la Facebook. Îi place să invite lumea să propună reglementări, dar numai reglementări cu care se simte confortabilă. În timp ce modificările propuse ar putea ajuta, politicienii ar putea cere mai mult – în parte pentru a împiedica Facebook să-și dicteze propriul regulament.
Senatorii SUA au trecut săptămâna trecută Facebook la planurile sale de a proteja mai bine tinerii utilizatori în aplicațiile sale, bazându-se pe cercetări interne care au arătat că gigantul rețelelor de socializare era conștient de modul în care aplicația sa de Instagram a afectat sănătatea mintală a tinerilor.