Facebook intentioneaza sa extinda functia de autodistrugere pentru mesaje si pe alte servicii detinute, precum WhatsApp si Instagram.
Aceasta functie de autodistrugere a fost disponibila de ceva vreme pe Messenger, in sectiunea Secret Conversation.
Dezvoltatorul Jane Manchun Wong, care descoperă adesea caracteristici viitoare prin inginerie inversă, a observat caracteristica ascunsă în codul aplicației Instagram.
Wong a demonstrat că funcția de autodistrugere de mesaje funcționează atunci când utilizatorii Instagram intră într-o fereastră de mesagerie în mod întunecat de pe un fir de mesaje Instagram Direct. Când acea fereastră de chat în modul întunecat este închisă, mesajul trimis în acel mod dispare.
Deși funcția de autodistrugere pentru mesaje pe Instagram este în prezent in stadiu incipient, se pare că puteți intra într-un mod efemer din mesajele dvs. directe. Imediat ce părăsiți fereastra, mesajele dispar. Asta pare un pic prea grăbit pentru ca e posibil sa doriți să verificați ceva într-o altă aplicatie si sa reveniti la fereastra. Chiar si asa momentan vorbim de o versiune foarte timpurie a funcției.
Instagram, la rândul său, a confirmat că funcția de autodistrugere pentru mesaje este în testare.
Explorăm mereu noi funcții pentru a vă îmbunătăți experiența de mesagerie. Această caracteristică este încă în curs de dezvoltare și nu se testează extern încă!
Instagram
Facebook s-a concentrat pe crearea de mesaje mai private în ultimii ani, Mark Zuckerberg a mers până la a promite ca mesageria pe diversele platforme ale companiei va fi criptata in totalitate. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum – doar WhatsApp are acel nivel de criptare – dar, între timp, ștergerea completă a mesajelor pare o modalitate bună de a vă păstra informațiile private.
Partajarea de conținut efemer este un succes pe alte site-uri de socializare. Facebook a încercat să conteste popularitatea Snapchat pe această piață prin lansarea propriei aplicații de mesagerie efemeră, numită Slingshot, în 2014, după ce Snapchat ar fi respins oferta de achiziție a Facebook de 3 miliarde de dolari. Aplicatia a disparut insa de pe piata la doar un an distanta.