Intel lanseaza generatia a opta de procesoare PC

Now Reading
Intel lanseaza generatia a opta de procesoare PC


Intel a lansat a opta generatie de chipset-uri desktop, descriind modelul Core i7-8700K, ce costa 359 dolari, cel mai bun procesor de desktop de gaming lansat vreodată.

Chipul de 3.7GHz cu șase core-uri mărește ratele de redare din Gears of War 4 cu până la 25%, în comparație cu chips-urile de desktop de generație a șaptea. De asemenea, poate face editarea video 4K cu până la 32% mai rapidă. Cele mai buine îmbunătățiri sunt vizibile la capitolul multitasking, iar Intel spune că jocurile, streamingul și înregistrarea lui Player Unknown: Battlegrounds va fi cu 45% mai rapidă decât înainte.

Mai mult, frecventa procesorului poate fi dusa la 4,7 GHz prin overcloack, folosind tehnologia Intel Turbo Boost 2.0, iar vitezele de 5GHz și mai mari sunt ușor de atins prin răcirea acestuia cu aer sau lichid de bază. Câștigurile la capitolul viteză sunt chiar mai impresionante dacă sistemul dvs. are o vechime de peste trei ani, dar probabil că nu mulți posesori de procesoare Intel de a 7-a generație se vor grabi sa faca un uprade.

La capitolul multimedia, trebuie remarcat faptul că Intel a implementat o nouă tehnologie 4K, care va face ca streaming-ul video HDR Ultra HD de 10 biți să funcționeze acum pe servicii precum Netflix și mai multe televizoare noi cu rezolutie 4K.

PUBLICITATE

Chipset-urile Intel i5 și i3 din generatia a opta pot fi mai interesante pentru utilizatori. Procesoarele Core i3 încep de la 117 dolari și au rate de patru-nuclee și frecvente de până la 4 GHz, în timp ce modelele Core i5, încep de la 182 dolari, si au sase nuclee. Nici unul dintre ele nu are multi-thread, dar au patru nuclee fizice și patru threaduri, mai multe decat pe modelele anterioare.

Daca vreti sa faceti upgrade-ul de la un procesor din generatia a saptea la unul nou, tranzitia nu va fi insa usoara. In primul rand aceste procesoare sunt compatibile cu placile de baza Intel Z370, deci nu pot fi folosite cu alte placi de baza existente pe piata.

Printre alte imbunatatiri aduse procesoarelor noi fata de generatia anterioara se afla îmbunătățirea livrării de energie pentru chipseturile cu 6 nuclee și suport mai bun pentru memoria DDR4-2666.

Procesoarele din generatia a opta a celor de la Intel se lanseaza pe piata incepand cu data de 5 octombrie si au preturi cuprinse intre 117 – 359 de dolari.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA