Cea mai mare conferinta dedicata dezvoltatorilor si profesionistilor din IT se pregateste intens pentru evenimentul ce va avea loc online in perioada 10-12 iunie 2020. Printre picaturi organizatorii evenimentului DevTalks Reimagined si-au facut insa timp pentru a ne acorda un interviu.
Industria de evenimente a fost puternic afectata de pandemia de coronavirus si in 2020 exista putine evenimente ce au rezistat. Marii giganti au renuntat si ei la celebrele prezentari anuale si intalniri cu dezvoltatorii iar unii au ales sa mearga pe varianta intalnirilor online.
Organizatorii DevTalks au decis la randul lor sa faca o miscare indrazneata si sa organizeze la randul lor editia din 2020 in mediul online, asigurand in acelasi timp masurile de siguranta necesare pentru ca fiecare participant sa se bucure de o experienta lipsita de griji. Totul a fost o provocare, asa cum veti descoperi in interviu, pentru organizatorii DevTalks.
DevTalks Reimagined s-a transformat asadar in cea mai mare conferinta online a momentului profitand de oportunitatea adusa de COVID-19 de ne conecta online si de a depasi astfel orice granite legate de distante. In interviu organizatorii DevTalks vorbesc si despre modul cum participanii vor putea sa stabileasca conexiuni.

Ne-am intrebat, ca si multi dintre voi, ce inseamna o experienta de participare online la un eveniment dedicat dezvoltatorilor si profesionistilor it. Asa ca am vorbit cu organizatorii DevTalks Reimagined despre ce ii asteapta pe participantii la editia din acest an intr-un interviu cu multe informatii utile.
Va invitam sa descoperiti detalii intr-un interviu despre DevTalks Reimagined2020 !
Intreaga industrie a tehnologiei a resimtit din plin criza cauzata de coronavirus. Cat de dificila a fost anularea evenimentului fizic ?
Un eveniment precum DevTalks necesita un an de pregatire. Practic in momentul in care a trebuit sa luam o decizie, mai ramasesera 3 luni pana la aparitia din Cluj si Bucuresti, 2 orase. Fiind o pregatire pe mai multe straturi, speakerii fusesera deja confirmati, o buna parte dintre parteneri si participanti care achizitionasera deja bilete. Intr-o saptamana am realizat ca nu avem certitudinea ca se va mai intampla evenimentul fizic daca il amanam. De aici a inceput un maraton de discutii cu speakeri, parteneri, participanti si am cules feedback, care s-a concretizat in realizarea celui mai complex eveniment online, poate singurul atat de mare din Europa.
Ati decis in cele din urma sa organizati anul acesta un eveniment online, care au fost cele mai importante provocari pe care le-ati infruntat ?
Cea mai mare provocare a constat in a realiza forma online pentru zona de expo la fel de efervescenta ca zona fizica si aici ma refer la design, dar si la activitatile care se vor intampla: concursuri cu premii, precum biciclete electrice, drone, smart watch etc, cat si webinarii extra pe langa cele de la scena. Credem ca rezultatul este prietenos si platforma este foarte usor de parcurs.
Am vazut o agenda cu foarte multi speakeri de la companii importante. Stim ca fiecare dintre ei le vor oferi participantilor multe informatii utile. La ce ar trebui sa fie atenti participantii ?
Am conturat o agenda complexa, pe durata a 3 zile poti, practic, sa asisti la 13 scene de continut. Avem in medie pe scena 7/8 speakeri care sustin keynotes pe teme, precum inteligenta artificiala , robotica, big data, cloud, java, trenduri in embedded. Anul acesta incurajam participantii sa participe la o dezbatere pe pro si cons tehnologii pe scena de CodeClash.
Am conturat pe Main Stage speech-uri pe tehnologii emergente si avem alaturi de noi ING Bank care vor aborda schimbarile din centrele de tehnologie si cum raman in pas cu provocarile din 2020.
Ramanem aproape de Start-ups si avem scena de Product Managemnt, cat si o ora de prezentari pe Main Stage in ziua 3. Vom discuta cu start-up-uri cum raspund provocarilor din 2020 si care sunt pasii urmatori.
Cele 3 zile sunt diverse si avem speakeri care suprind demo-uri si prezentari foarte intense, precum Phil Nash (Twillio), Michele Sandford (Microsoft), Mathias Schindler (Artificial Inteligence in BMW), Vitaliy Zasadnyy (Facebook), Adam Bien (JavaOne Rockstar).
Cum se va desfasura efectiv in online acest eveniment ?
Vom folosi myconnector.ro pentru access securizat pentru tot evenimentul. Vom avea o zona de standuri 3D si concursuri interactive. Streaming-ul tot aici se va intampla si va fi usor de accesat in timpul celor 3 zile. De asemenea vom avea optiuni de chat de grup si video call, astfel incat cine vrea poate sa profite mult mai mult de zona de networking.
Cei care aleg sa cumpere bilete la eveniment vor avea de urmat cativa pasi pentru urmari conferintele. Ce vor avea ei de facut efectiv pentru a putea urmari online evenimentul ?
Fiecare participant va primi un cod unic de acces cu care se va putea loga pe platforma. Acesta este badge-ul lui si va putea participa la speech-uri pe scenele disponibile in eveniment. Un ghid de orientare in eveniment este si pe site-ul nostru aici: https://www.devtalks.ro/your-experience-quide/ Am inclus toate activarile si traseul unui participant.
Stim ca multe evenimente dedicate dezvoltatorilor si specialistilor IT includ de asemenea sesiuni de Q&A si au o parte interactiva, vor putea participantii la eveniment sa faca asta ?
Da, vor fi 3 zone de Q&A: 1. La scene in cadrul sesiunii pe care o urmaresc. 2. La zona de standuri unde vor avea un chat de grup disponibil si 3. Chatul-ul poate fi folosit si individual, deci poti aborda persoanele dorite 1:1.
Un eveniment fizic are un impact mai puternic daca ne gandim la stabilirea de conexiuni si interactivitatea intre participanti, cum ii va ajuta editia online sa faca acest lucru ?
Cu siguranta este mult mai usor sa stabilim conexiuni la un eveniment fizic. Online punem la dispozitia participantilor o optiune de video call, astfel incat sa se poata contacta face to face daca vor. Vom avea quiz-uri si provocari care necesita implicarea a mai multor persoane si astfel se pot conecta. Este o surpriza pe care o pregatim la standul ING care faciliteaza networking-ul intre participanti. Incurajam participantii sa fie proactivi si sa acceseze facilitatile platformei.
In final, ce asteptari aveti si ce mesaj aveti pentru toti cei nehotarati daca sa participe sau nu la eveniment ?
Ne asteptam la peste 4000 de participanti online care vor interactiona atat cu speakerii, cat si cu partenerii si cred ca se vor bucura de surprizele pregatite in cele 3 zile la standuri si pe scene. DevTalks este o platforma de interactiune pentru comunitatea de IT si de invatare reusind sa puna la dispozitie 90 de specialisti chiar din confortul casei tale. Speakerii nostri sunt foarte deschisi si pot fi abordati usor pe plaftorma daca doriti sa aprofundati un subiect si va incurajam sa faceti acest lucru. Pe noi ne atrage ideea de a avea specialisti internationali si locati atat de accesibili si cu care putem interactiona fara sa intampinam bariere fizice.
Agenda completa a evenimentului o gasesti aici ! Nu uita ca poti primi o reducere de 10% din pretul unui bilet, detalii complete aici !