Introducere in folosirea sistemului de operare Windows 8.1 – conectarea la internet si contul de utilizator

Now Reading
Introducere in folosirea sistemului de operare Windows 8.1 – conectarea la internet si contul de utilizator


Windows 8.1 este cel mai nou sistem de operare lansat pe piata de catre cei de la Microsoft. Indeferent ca sunteti incepatori in folosirea unui PC sau ati rulat pana acum pe un sistem de operare Windows 7, tutorialul de fata va va ajuta sa intelegeti mai bine cum ruleaza Windows 8.1.

Pentru a folosi sistemul de operare Windows 8.1, Microsoft va cere initial sa folositi o conexiune de internet si sa va creati un cont. Deci in momentul in care veti achizitiona un laptop cu Windows 8.1 la prima rulare va trebui sa va conectati la internet si sa va creati un cont.

Conectarea la o rețea

Atunci când configurați pentru prima dată Windows, este posibil să fiți deja conectat la o rețea. Dacă nu, puteți vedea o listă de rețele disponibile și vă puteți conecta la una.

Pentru a vedea o listă a rețelelor disponibile

 1. Trageți cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, apoi atingeți Setări.
  (Dacă utilizați un mouse, indicați spre colțul din dreapta jos al ecranului, mișcați în sus indicatorul mouse-ului, apoi faceți clic pe Setări.)

 2. Verificați pictograma de rețea. Ea va arăta dacă sunteți conectat și cât de puternică este conexiunea.

04b755eb-5c2c-49f0-a048-4975b31799b6_4

 1. Dacă nu sunteți conectat, atingeți sau faceți clic pe pictograma de rețea (Pictograma de rețea fără fir sauPictograma de rețea cu fir).
 2. Atingeți sau faceți clic pe numele rețelei la care doriți să vă conectați, apoi atingeți sau faceți clic pe Conectare.

  Este posibil să vi se solicite parola de rețea. O puteți obține de la administratorul de rețea. Dacă sunteți acasă, acesta este probabil un membru al familiei. Dacă sunteți la serviciu, întrebați administratorul IT. Dacă sunteți într-un loc public, precum o cafenea, întrebați pe cineva care lucrează acolo.

 3. Dacă doriți să vă conectați la această rețea de fiecare dată când este disponibilă, bifați caseta de selectare Conectare automată.

61ec004f-77c1-4406-9f8e-5dc6785822dc_4

Date complete despre tot ceea inseamna retelele de internet pe Windows 8.1 gasiti aici.
Daca ati reusit sa va conectati la internet, fie printr-un cablu de retea, fie prin wireless, urmatorul pas este sa va creati un cont de utilizator.
Contul de utilizator Microsoft este similar cu cel pe care il creati pe un telefon cu Android, adica va permite printre altele sa va conectati la Magazinul Windows si/sau sa faceti copii de rezerva ale datelor de pe PC.  Daca va conectați la PC cu un cont Microsoft sunteți conectat automat la Magazinul Windows, la e-mail, site-urile de socializare și altele.

Crearea unui cont de utilizator Microsoft

Un cont Microsoft este o adresă de e-mail și o parolă pe care le utilizați pentru a vă conecta la Windows. Este gratuit și ușor de configurat și puteți face acest lucru cu orice adresă de e-mail doriți; alternativ, puteți obține o adresă de e-mail nouă. (De exemplu, puteți utiliza o adresă Outlook.com, Gmail sau Yahoo! pentru contul dvs. Microsoft.)

Atunci când vă conectați la PC sau la dispozitivul dvs. cu un cont Microsoft, puteți obține aplicații din Magazinul Windows, face backup tuturor datelor și fișierelor importante folosind stocarea gratuită în cloud și vă puteți păstra toate lucrurile preferate – dispozitive, fotografii, prieteni, jocuri, setări, muzică și așa mai departe – actualizate și sincronizate.

Dacă nu ați utilizat servicii Microsoft în trecut, puteți utiliza orice adresă de e-mail doriți pentru a vă înscrie pentru un cont Microsoft nou, inclusiv adresele de la Outlook.com, Yahoo! sau Gmail. Pentru a utiliza adresa de e-mail preferată:

 1. Introduceți adresa de e-mail pe care doriți să o utilizați, apoi atingeți sau faceți clic pe Creați un cont nou.

 2. Urmați instrucțiunile pentru a completa informațiile personale și de securitate și sunteți gata.

b10901fb-4d2a-4a57-9c78-b75bb9b3f015_5

Dacă vreți să o luați de la capăt și să obțineți o adresă de e-mail nouă pentru a o utiliza drept cont Microsoft, puteți obține gratuit una:

 1. Atingeți sau faceți clic pe Creați un cont nou.

 2. Urmați instrucțiunile pentru a completa informațiile personale și de securitate pentru o nouă adresă de e-mail și sunteți gata.

9271d4f1-fe75-4ee1-9ede-65ed6f0f1a5e_5

Un tutorial complet despre contul de utilizator gasiti aici 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
100%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA