iOS HomeKit le-a permis hackerilor sa afle codurile de deblocare ale dispozitivelor

Now Reading
iOS HomeKit le-a permis hackerilor sa afle codurile de deblocare ale dispozitivelor


Apple se confrunta cu o altă problemă de securitate pe care trebuie sa o rezolve. Potrivit rapoartelor 9to5Mac, framework-ul HomeKit al celor de la Apple are o vulnerabilitate care permite accesul neautorizat la dispozitive inteligente conectate, cum ar fi încuietori pentru uși de garaj.

Apple a introdus deja o soluție de server care rectifică problema, dar rezolvarea dezactivează de asemenea accesul de la distanță al utilizatorilor ce au primit acces partajat la cheile de securitate. Apple spune că funcționalitatea redusă va fi restabilită prin intermediul actualizarii iOS 11.2 de săptămâna viitoare.

Deși 9to5Mac nu a oferit foarte multe detalii despre vulnerabilități, accesul neautorizat poate afecta de asemenea si lămpile inteligente, termostate și prize. Această problemă vinde dupa ce au fost descoperite mai multe bug-uri de de securitate pe High Sierra, în ultima lună, care permiteau utilizatorilor să obțină acces de administrator fără o parolă.

Deoarece soluția de pe server a fost deja implementată, utilizatorii nu trebuie să faca pași suplimentari pentru a-și asigura produsele inteligente. Acestia sunt sfatuiti sa isi nstaleze actualizarea iOS când va fi lansată pentru a vă evita funcționalitatea redusă a solutiei de securitate.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA