iPhone X nu are nevoie de Face ID pentru Animoji, aparent

Now Reading
iPhone X nu are nevoie de Face ID pentru Animoji, aparent


De când iPhone X a fost dezvăluit, Animoji de la Apple au fost considerate drept una dintre marile inovații pentru smartphone-urile multi-touch. Tehnologia ar fi fost atât de avansata, de fapt, incat Apple a trebuit să creeze un senzor nou, doar pentru a-ți cartografia fata pentru a creea un emoji.

In mod ironic insa, se pare ca Animoji nu se foloseste deloc de senzorii Face ID pentru a creea animatiile bazate pe miscarea utilizatorilor.

Marques Brownlee, un popular YouTuber, a scos in evidenta acest lucru in momentul unei recenzii pentru iPhone X. Se pare ca animoji funcționează bine chiar dacă acoperiți toți senzorii TrueDepth ai Face ID, și nu mai lucrați decât cu camera RGB obișnuită. Acesta a postat si un clip video demonstrativ (începe în jurul orei 11:40):

Cu alte cuvinte, nu pare să existe un motiv clar pentru care Animoji nu ar putea functiona pe iPhone 8 și 8 Plus. Apple a mintit in tot acest timp ?

PUBLICITATE

Probabil că nu, dar este complicat. Animoji utilizează ARKit și, așa cum se vede mai sus, camera frontală unică poate fi suficientă pentru a creea fete animate care se folosesc de urmărirea feței. Cu toate acestea, Apple nu permite în prezent ca ARKit să lucreze prin intermediul camerei frontale pentru orice alt iPhone in afara de iPhone X.

In principiu nu exista motive pentru care ARKit nu ar putea functiona intrucat la urma urmei, ARKit funcționează foarte bine pe camera unică din spate a iPhone 8, iar toate telefoanele Apple din 2017 utilizează același procesor. Probabil ca Animoji utilizează în primul rând camera RGB și apoi TrueDepth pentru detalii suplimentare, cum ar fi mișcările fine ale mușchilor, deși la prima vedere in clipul video de mai sus nu se observa nici o degradare a animației atunci când camera TrueDepth este acoperită. O altă posibilitate ar fi ca că senzorii Face ID sunt utilizați pentru o crea o hartă de adâncime inițială, iar apoi camera RGB continua actiunea.

O alta explicatie este ca Apple planuieste sa aduca rafinari suplimentare cu TrueDepth, care vor fi posibile numai pe iPhone X, dar in mod clar compania a crezut ca functia Animoji a fost destul de buna pentru a fi implementata in aceasta forma. În orice caz, faptul că funcționează bine cu senzorul infraroșu acoperit nu ar trebui să fie o surpriză uriașă; o mulțime de efecte si masti folosite pe Snapchat și Facebook functioneaza foarte bine, fără nici un fel de aparat de fotografiat extrem de performant. Desigur, probabil că sunt mai puțin exacte si din aceasta cauza nu e nevoie de perfomante ridicate ale senzorilor foto.

Pentru moment Apple nu a facut nici un comentariu pe aceasta tema insa asteptam cu interes reactia companiei.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA