Irlanda promite sa sporeasca gradul de colectare a taxelor datorate de Apple

Now Reading
Irlanda promite sa sporeasca gradul de colectare a taxelor datorate de Apple


Irlanda se așteaptă să înregistreze progrese în recuperarea în următoarele săptămâni a taxelor contestate de Apple Inc., de până la 13 miliarde de euro (15 miliarde de dolari), a declarat marți premierul tarii, după criticile UE legate de faptul că Dublin se mișca prea încet.

Comisia Europeană a decis în august 2016 că Apple a primit stimulente fiscale neloiale din partea Irlandei și a declarat luna trecută că a reclamat guvernul de la Dublin la Curtea Europeană de Justiție în legătură cu întârzierea în recuperarea banilor.

Atât Apple cât și guvernul irlandez au contestat initial hotărârea, spunând că tratamentul fiscal al producătorului de telefoanelor iPhone era în conformitate cu legislația irlandeză și cea a Uniunii Europene.

“Noi le-am indicat celor de la Apple că vrem să se creeze un cont de escrow (n.r.: cont de garantie) și că ne dorim ca fondurile să fie plătite în contul escrow fără întârziere”, a declarat prim-ministrul irlandez Leo Varadkar în parlament.

PUBLICITATE

“Nu vrem să fim în situația în care guvernul irlandez trebuie să cheme compania Apple în instanță, deoarece Comisia Europeană va chema guvernul irlandez în instanță. Cred că mesajul este înțeles și aș anticipa un progres în următoarele săptămâni “, a mai spus oficialul irlandez.

Comisia a declarat luna trecută că termenul pentru punerea în aplicare a deciziei de către Irlanda a fost de 3 ianuarie, anul acesta, și că, până la recuperarea prejudiciilor, compania a continuat să beneficieze de un avantaj ilegal.

Oficialii din Irlanda, care au descris decizia Comisiei de a chema statul în instanță ca fiind “extrem de regretabilă”, au declarat că se afla in contact constant cu Comisia și cu Apple de mai mult de un an și se afla in punctul de de a înființa un cont de escrow pentru a recupera fondurile.

Ministrul de finanțe al Irlandei, Paschal Donohoe, a mai spus la acea vreme că, pe lângă lucrul la contul de garanție, guvernul a fost în discuții “comerciale sensibile” cu Apple cu privire la condițiile exacte ale transferului.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA