Jumatate dintre dispozitivele mobile expuse la atacuri cibernetice

Now Reading
Jumatate dintre dispozitivele mobile expuse la atacuri cibernetice


Jumatate dintre dispozitivele mobile din toata lumea sunt expuse riscului amenintarilor malware, pentru ca nu sunt protejate adecvat, se arata in cea mai recenta cercetare Kaspersky Lab.

Studiul a fost efectuat prin chestionarea a 12.000 de posesori de dispozitive mobile, din 21 de tari, rezultand ca doar 57% dintre tablete si 52% dintre smartphone-urile din Europa au instalata o solutie de securitate. Cercetarea arata, astfel, ca utilizatorii nu sunt constienti de necesitatea de a-si proteja dispozitivele mobile cu o solutie de securitate.

“Studiul evidențiază un nivel scăzut de informare privind modalitățile de a proteja eficient dispozitivele mobile. Utilizatorii europeni tind sa isi protejeze computerele mai mult decat dispozitivele mobile — o conceptie gresita, daca ne gandim cate informatii importante si personale contin dispozitivele mobile in prezent”, se arata in document.

Unii utilizatori din tarile europene incearca sa isi protejeze dispozitivele mobile, dar se limiteaza la parole: 75% au o parola pe computere, iar 63% isi protejeaza astfel si smartphone-urile. Daca parolele pot proteja dispozitivul fizic de folosirea neautorizata, nu ofera nicio protectie impotriva programelor malware, a fraudei sau a atacurilor de phishing, care pot lovi chiar si atunci cand unii utilizatori neavizati au dispozitivele in mana. Doar 40% dintre respondenti si-au protejat dispozitivele mobile atat cu parola, cat si cu o solutie de securitate, ceea ce inseamna ca peste jumatate dintre acestea sunt vulnerabile.

PUBLICITATE

Rezultatele sunt ingrijoratoare, avand in vedere proliferarea pericolelor online la care dispozitivele mobile sunt expuse. Multe dintre aceste pericole sunt, pur si simplu, o consecinta a activitatii online a utilizatorilor si a faptului ca pastreaza si distribuie informatii zilnic, prin intermediul dispozitivelor mobile. Cercetarea a aratat ca, dintre cei care s-au confruntat cu amenintari cibernetice in Europa, 12% au avut smartphone-ul cu Android infectat, iar unui procent de 22% li s-au interceptat datele de pe telefonul cu Android.

“Dispozitivele mobile sunt o parte semnificativa din viata noastra. Pastreaza informatii importante si, in plus, sunt calea de acces catre online banking, e-mail-uri, fotografii, mesaje cu cei dragi si multe altele. Dar, avand in vedere ca doar o jumatate dintre dispozitivele mobile sunt protejate efectiv, mai este mult de lucru pentru a ne pune la adapost de amenintarile cibernetice”.spune Victor Yablokov, Head of Mobile Product Line la Kaspersky Lab.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA