Lenovo a redevenit lider pe piata de PC-uri

Now Reading
Lenovo a redevenit lider pe piata de PC-uri


Lenovo are parte din nou de zile de bucurie, deși nu pentru cea mai mare parte a industriei de PC-uri. Compania chineză de tehnologie a recuperat primul loc in topul livrarilor de PC-uri, atât în estimările Gartner, cât și în cele ale IDC, pentru al treilea trimestru al anului, depasind compania HP cu aproximativ 24% din piață.

Grupurile de analisti au pus cresterea pe seama achizitionarii diviziei de PC-uri a Fujitsu, cat si pe vanzarile mai bune de PC-uri de business si pe o strategie mai inteligenta din America de Nord.

HP și Dell și-au sporit ușor cota de la an la an. Apple și ASUS au un trend de scadere a livrărilor, iar rezultatele companiei Acer depind de pe cine întrebi (Gartner nu numără PC-urile cu sistem de operare Chrome, in timp ce IDC o face). Piata de PC-ului ca un întreg a stagnat insa. Gartner spune că livrările la nivel mondial au crescut cu 0,1% față de anul precedent, în timp ce IDC declară că a scăzut cu 0,9%. Sperantele de renaștere a PC-urilor sunt încă în așteptare, daca e sa ne exprimam altfel.

Există însă o piatră de hotar mică, dar importantă: Microsoft se află in aceste grafice pentru prima dată. Livrarile produselor Surface ale companiei au fost doar suficient de puternice pentru a intra în top cinci producători de PC-uri americani cu o cotă de 4,1%. Cu toate astea distanta fata de rivali este destul de mare, următorul cel mai apropiat, Apple a avut o cotă de 13,7%, dar este o realizare pentru o companie pe care analiștii au retrogradat-o anterior în categoria “altele”. S-ar putea să rămână și în topul cinci, datorită introducerilor Surface Go, Surface Laptop 2 și Surface Pro 6.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA