Libertatea de acces la internet in continua scadere

Now Reading
Libertatea de acces la internet in continua scadere


Libertatea de acces la internet a scăzut pentru a cincea oară consecutiv în lume, potrivit ONG-ului Freedom House. Aproape șase persoane din zece (58%) din lume trăiesc într-o țară unde internauți și bloggeri au fost arestați pentru postarea în mediul online a unor conținuturi referitoare la subiecte politice, sociale sau religioase, potrivit raportului anual din 2015 al Freedom House, preluat de Agerpres.

Libertatea de expresie pe internet a scăzut în 32 dintre cele 65 de țări studiate de ONG din iunie 2014.

“Regrese notabile au fost înregistrate în Libia, Franța și, pentru a doua oară consecutiv, în Ucraina, pe fondul conflictului teritorial și al războiului de propagandă cu Rusia”, subliniază ONG-ul într-un comunicat.

Există o nouă tendință globală dezvăluită de Freedom House în 2015: “guvernele fac tot mai multă presiune asupra particularilor și a sectorului privat”, prin intermediul unor grupuri ca Alphabet (ex-Google), Facebook sau Twitter, să retragă ei conținuturile direct pentru ca acestea să nu fie cenzurate.

PUBLICITATE

China are cel mai scăzut scor de pe listă (88), ajungând la coada clasamentului celor 19 țări “care nu sunt libere”, în spatele Siriei și Iranului, aflate la egalitate cu 87 de puncte.

Cea mai bună poziție o are Islanda, cu 6 puncte, urmată de Estonia, Canada, Germania, Australia, SUA, Japonia și Italia


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA