Libre Office

Now Reading
Libre Office


LibreOffice, este o suită de software birotic liberă (Open source).

Proiectul se bazează pe codul sursă al suitei OpenOffice.org, de la Sun Microsystems, preluată de Oracle, mai precis LibreOffice este succesorul suitei OpenOffice.org Novell Edition, susținute de compania Novell

Diferența majoră între OpenOffice.org și LibreOffice este modul de dezvoltare a aplicației. În cazul lui OpenOffice.org proiectul este coordonat de corporația Oracle Corporation, și orice modificare în program se poate face numai cu acordul acesteia. În cazul lui LibreOffice, dezvoltarea este controlată de fundația The Document Foundation (TDF), ai cărei membri provin, în parte, din comunitatea dezvoltatorilor OpenOffice, deci este complet deschisă. După numai câteva luni de dezvoltare, LibreOffice conține multe îmbunătățiri față de OpenOffice.org, printre ele și un suport îmbunătățit pentru alte limbi, ca și limba română. Proiectul este tradus complet în limba română.

790px-LibreOffice33en_win7

La începutul anului 2013 LibreOffice a avut 567 de dezvoltatori, din care majoritatea voluntari, și până la sfârșitul anului 2012 au apărut 15 versiuni de LibreOffice din care 3 versiuni majore, iar în februarie 2013 a apărut LibreOffice 4.0 ca a patra versiune majoră a suitei office.


LibreOffice este o suită office pentru Windows, Macintosh și Linux, ce oferă șase aplicații bogate în funcționalități care satisfac toate nevoile dumneavoastră pentru procesarea documentelor și a datelor:

  • Writer
  • Calc
  • Impress
  • Draw
  • Math
  • Base

Libre office 04

LibreOffice este un program liber și gratuit, atât pentru utilizare personală cât și comercială. Comunitatea română sprijină traducerea aplicaţiei și a documentației din limba engleză în limba română.

DESCARCA GRATUIT

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=onHJ_5RaNmo[/youtube]


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA