Lollipop a devenit cea mai populara versiune de Android

Now Reading
Lollipop a devenit cea mai populara versiune de Android


Google a publicat datele oficiale cu privire la rata de utilizare a diverselor versiuni de Android pentru dispozitivele mobile.

Conform datelor publicate de companie, versiunea Lollipop detine o cota de piata de 36.1, depasind pentru prima data versiunea KitKat, care detine acum 34.3 de procente. Acest lucru inseamna ca utilizatorii de telefoane mobile au inceput sa foloseasca dispozitive din ce in ce mai performante.

Versiunea Lollipop a sistemului de operare Android trece pe primul loc in topul celor mai folosite versiuni de Android la 16 luni de la lansarea sa, si la 5 luni de la lansarea unei versiuni mai noi a sistemului de operare, Android Marshmallow. Posesorii de telefoane mobile fie au fost nevoiti sa astepte o perioada lunga de timp pentru a primi upgrade-ul la sistemul de operare fie nu s-au grabit sa isi achizitioneze un nou telefon.

Intr-o alta nota mai pozitiva, noua versiune Android Marshmallow si-a dublat numarul de dispozitive pe care este prezent intr-o singura luna, ajungand la 2,3 procente. Totusi cota sa de piata se mentine in continuare destul de scazuta, urmand sa creasca, cel mai probabil, odata cu punerea oficiala in piata a noilor telefoane a celor de la Samsung si LG, prezentate la Mobile World Congress.

PUBLICITATE

Statistica versiuni Android


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA