Magazinul Microsoft Windows 10 Store primeste mai multe aplicatii

Now Reading
Magazinul Microsoft Windows 10 Store primeste mai multe aplicatii


Multumita incercari de a concura cu Google, utilizatorii de Windows 10 sunt pe cale de a vedea mai multe aplicații în Magazinul Windows 10. Programele Web Progresive (PWA) sunt asemănătoare versiunilor de aplicații ale site-urilor web care funcționează chiar și atunci când sunteți offline și oferă servicii cum ar fi notificările push – minus agitația de instalare a aplicațiilor obișnuite.

In mod similar, platforma Android le-a popularizat, permițându-le să le adăugați în ecranul inițial atunci când încărcați anumite site-uri web. Acum, Microsoft introduce Aplicații Web Progresive pe Magazinul Windows 10, făcându-le “cetățeni de primă clasă în Windows”, la fel ca și Universal Windows Apps (UWA).

Microsoft a subliniat faptul că PWA folosesc tehnologii moderne precum agenti HTML, pentru preluarea rețelei, API-ul cache-ului și altele pentru a oferi o experiență asemănătoare unei aplicații. Cu toate acestea, ele trebuie să ruleze fără un cod specific pentru platformă, astfel încât să funcționeze nu numai pe Windows 10, ci și pe Linux sau pe MacOS. Din punct de vedere al utilizatorilor, există mai puțină agitație, deoarece astfel de aplicații se actualizează în mod automat în fundal fără intervenția utilizatorului.

UWA-urile pot fi mai ușor de creat pentru dezvoltatori, deoarece acestea sunt de multe ori pur și simplu versiuni avansate de site-uri web. Ar trebui să fie destul de ușor pentru dezvoltatori să convertească aplicațiile “Electron” Windows 10 în PWA-uri, deoarece acestea sunt, de asemenea, alimentate de HTML și CSS. Probabil că dezvoltatorii ar putea porta cu ușurință Aplicațiile Web Progresive Android, creând chiar și un pachet Windows 10. (Apple lucrează și la încorporarea tehnologiei în Safari.)

PUBLICITATE

Ca și Google cu Chrome, Microsoft va începe să introducă tehnologia PWA in următoarea versiune a browserului Edge prin EdgeHTML. Acesta va începe să previzualizeze PWA-urile pentru Windows 10 Store pe Insider-ul aflat in lucru și intenționează să il lanseze tuturor în cursul anului.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA