Microsoft actualizeaza dupa foarte multi ani editorul de texte Notepad

Now Reading
Microsoft actualizeaza dupa foarte multi ani editorul de texte Notepad


Microsoft adauga o serie generoasa de functii si actualizari editorului de texte Notepad din sistemul de operare Windows. Gigantul software nu a actualizat Notepad de ani de zile insa următoarea actualizare a Windows 10 va include unele adăugări foarte solicitate.

Microsoft asculta in mod clar utilizatorii de Windows 10 care folosesc Notepad-ul pentru dezvoltare, jurnale sau manipularea textului simplu.

În curând veți putea să găsiti și sa înlocuiți cuvinte si veti avea abilitatea de a mări textul ținând apăsată tasta ctrl și utilizând rotița mouse-ului pentru a mări și micșora imaginea. Microsoft adaugă, de asemenea, suport pentru linii de final, astfel încât terminalele Unix / Linux și Macintosh sa primeasca suport pentru Notepad si anumite setari speciale. Bara de stare va fi acum activată în mod implicit în Notepad și include posibilitatea de a afișa numerele de linii și coloane atunci când este activata numararea cuvintelor.

De asemenea, Microsoft adaugă, în final, suportul ctrl + backspace pentru a șterge un cuvânt anterior în Notepad și îmbunătățiri de performanță pentru fișierele mari. Acum puteți chiar să căutați cuvinte pe Bing prin Notepad prin simplul clic dreapta pe ele pentru a obține o nouă opțiune. Actualizarea aplicatiei Notepad vine după ce compania a actualizat Windows Console pentru prima dată în 20 de ani, si adăugarea surprinzătoare a liniilor de comandă Linux in Windows 10.


Aceste noi caracteristici ale Notepad-ului vor apărea în actualizarea viitoare numită Redstone 5, care urmează să debuteze în cursul acestui an. Microsoft lucreaza acum la ultimele modificări pentry următoarea actualizare majoră a Windows 10, care nu va include totusi caracteristica de taburi pentru File Explorer și alte aplicații.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
100%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA