Microsoft a lansat pe piata consola Xbox One X [Review]

Now Reading
Microsoft a lansat pe piata consola Xbox One X [Review]


Positives

- grafica 4K
- silentiosa
- dimensiuni mici
- nu se supraincalzeste

Negatives

- Jocuri 4K putine
- Lipsa altor actualizari majore

Our Rating
User Rating
Rate Here
Design
Durabilitate
Calitate materiale
Usurinta utilizare
Grafica joc
Bottom Line

Depinde de voi să decideți dacă upgrade-ul vizual merita cei 500 de dolari, cat costa consola, oferind in principiu, aceeași experiență de joc.

Our Rating
User Rating
You have rated this

Sa faci o recenzie pentru consola Xbox One X este relativ ciudat, pentru ca in definitiv este la fel doar ca are parte de imbunatatiri la nivel de grafica. Dacă nu aveți un televizor 4K sau, în general, nu vă interesează grafica, nu există motive să cumpărați un One X.

Dar această consolă nu a fost construită pentru astfel de oameni. Xbox One X este despre puterea brută și este o dovadă a ingineriei Microsoft că a reușit să se potrivească totul într-un pachet de dimensiuni reduse. Consola Xbox One X este la fel de mica ca Xbox One S – cu 40% mai mica decât originalul Xbox One – dar este de aproximativ patru ori mai puternica. Diferenta dintre One S si One X este si culoarea, care este din nou neagra.

La capitolul diferente mai putem sa notam ca fanta de aerisire de pe partea de sus a disparut, ceea ce inseamna ca puteti sa asezati acum diverse lucruri pe consola fara sa va faceti griji ca se va supraincalzi. Decizia este la fel de inspirata si pentru ca se evita astfel posibilitatea ca cineva sa verse vre-un lichid din greseala peste consola.

Odată ce porniți consola Xbox One X, navigarea în interfața de utilizare este aproape identică ca si pe modelele anterioare. Este aceeași experiență bazata pe un software  imbunatatit sa faca navigarea mai rapida, folosind tabloul de bord actualizat recent cu elementele Microsoft Fluent Design. Interfata isi face treaba destul de bine, fiind mai personalizabila decât oricând. Se simte totusi sentimentul de aglomerare datorita numărului mare de opțiuni pe care Microsoft le ofera utilizatorilor.

PUBLICITATE

Desi consola le ofera posibilitatea jucatorilor de a se bucura de diferite titluri la rezolutii 4K, interfata in sine nu pare ca le ofera utilizatorilor aceasta rezolutie. Textul, logo-urile aplicațiilor și elementele UI au fost scalate de la 1080p. Nu este ceva foarte deranjant, in definitiv nu ne petrecem extrem de mult timp în tabloul de bord.

Un lucru pe care Microsoft îl are spre deosebire de Sony este abilitatea de a reda discuri 4K HDR Blu-Ray. Functionalitatea este de altfel disponibila si pe Xbox One S, dar merită să notam ca PS4 Pro, care nu are o astfel de caracteristică. Impreuna cu conectivitatea HDMI, aceasta ajuta Xbox să fie considerata ca un instrument ideal pentru consumul de continut multimedia.

Dar, in definitiv, Xbox One este despre jocuri, iar una dintre problemele actuale ale modelului X este ca titlurile ce ofera rezolutii 4K nu sunt multe.

La fel ca PS4 Pro, cât de multe va oferi Xbox One X cu ajutorul unei grafici îmbunătățite va depinde în mare măsură si de dezvoltatori, iar rezultatele primare sunt încurajatoare. Va conta foarte mult modul în care jocurile terțe se vor folosi de puterea Xbox One X desi, în practică, nu exista asteptari prea mari ca jocurile pentru Xbox One X să arate mult mai bine decât titlurile PS4 Pro. Microsoft ar avea de castigat daca i-ar convinge pe dezvoltatori sa ofere si mai multe efecte avansate sau framerate.

Odata cu disparitia fantei de aerisire din partea de sus ne-am fi asteptat sa avem parte de o consola zgomotoasa care se supraincalzeste foarte usor. Inginerii Microsoft au facut insa o treaba excelenta, consola fiind mai rece si mai putin zgomotoasa chiar si spre deosebire de PS4 Pro folosita intensiv.

Spatiul de stocare de 1 TB oferit pe consola este destul de generos, in ciuda grijilor legate de faptul ca rularea de continut 4K ar necesita mult mai mult spatiu.

Ca si PS4 Pro dar si Xbox One S, modelul Xbox One X este o consolă ciudată. Îmbunătățește calitatea graficii, dar nu adaugă în mod semnificativ o experiența noua de joc. În plus nici măcar nu aveți acces la titluri VR. Ca atare, nu este o recomandare evidentă, nefiind un upgrade major al seriei.

Cu alte cuvinte, depinde de voi să decideți dacă upgrade-ul vizual merita cei 500 de dolari, cat costa consola, oferind in principiu, aceeași experiență de joc. Pentru cei care vor să profite de fiecare detaliu grafic, îmbunătățirile vizuale sunt semnificative și este remarcabil faptul că Xbox One X reușește să fie cea mai puternică consola din lume într-un pachet atât de mic si silențios.

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
67%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
33%
About The Author
IT MANIA