Microsoft lanseaza aplicatia de colaborare Whiteboard pe Windows 10, iOS si online

Now Reading
Microsoft lanseaza aplicatia de colaborare Whiteboard pe Windows 10, iOS si online


Microsoft lansează aplicația de colaborare Whiteboard pe Windows 10 și versiuni promițătoare pentru iOS și pe internet în curând. Aplicația a fost în stadiu de previzualizare pentru Windows 10 în ultimele șapte luni și este acum disponibilă pe scară largă pe PC-uri alături de o nouă versiune pentru dispozitivele web și iOS.

Whiteboard permite utilizatorilor să facă note pe o tablă virtuală care poate fi partajată și editată cu alții în timp real pe diferite dispozitive.

Oricine poate descărca aplicația și sa înceapa să colaboreze cu alți utilizatori. Dacă vă conectați la aplicație cu un cont de lucru sau școală Office 365, puteți colabora și cu mai multe persoane din cadrul acestei organizații. Whiteboard acceptă cernelurile pe Windows 10, astfel încât stilourile, cum ar fi Surface Pen, care pot fi utilizate pentru cerneluri colaborative, recunoașterea geometriei, conversia tabelelor și hasurarea automată a acestora.

Utilizatorii Whiteboard au folosit aplicația pentru a scrie fluxurile proceselor, pentru a crea tabele și a crea prezentări in mod colaborativ.


În timp ce o aplicație pentru iOS va debuta în curând, echipa Whiteboard lucrează, de asemenea, si la o versiune Android disponibila in viitor. Nu este clara data când va fi disponibilă, dar versiunea Web a Whiteboard va funcționa simultan pe dispozitivele mobile cu Android. Microsoft nu și-a restricționat aplicația Whiteboard la niciun browser anume, toate browserele majore sunt acceptate.

Nu există nicio limitare tehnică privind numărul de persoane care pot colabora pe Whiteboard, dar Microsoft limitează versiunile web și iOS la un cont comercial Office 365 în acest moment. Participanții Whiteboard nu au nevoie să utilizeze un stylus pentru a desena sau adnota, de asemenea, tastatura de intrare și touchscreenurile sunt suportate, astfel încât toate dispozitivele moderne vor putea să folosească aplicația. De asemenea, Microsoft intenționează să integreze Whiteboard-ul în aplicația de chat Microsoft Teams și să aducă aplicația pe dispozitivul său Surface Hub.

Whiteboard se bazează pe achiziționarea software-ului Intentional Software de către Microsoft anul trecut, iar producătorul de software lucrează la integrarea acestui software în produsele Microsoft. Intentional Software a fost fondat de Charles Simonyi, fost arhitect software la Microsoft. Simonyi a părăsit Microsoft în 2002 după ce a contribuit la crearea de aplicații Office precum Excel și Word.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA