Microsoft lanseaza Skype Qik, o aplicatie similara cu Vine si Snapchat

Now Reading
Microsoft lanseaza Skype Qik, o aplicatie similara cu Vine si Snapchat


Serviciul Qik, ce pana nu de mult era popular pentru servicii pentru streaming-ul live direct de pe telefonul mobil, partajarea de scurte înregistrări şi apeluri video, a fost achiziţionat de către compania Skype in urma cu ceva timp. Odata cu achizitia Skype de catre Microsoft, acesta a ajuns în portofoliul Microsoft şi a fost relansat acum sub forma unei aplicaţii cross-platform pentru telefoane mobile care încearcă să se adapteze la modul de partajare media de astăzi.

Deşi foloseşte numele Skype Qik, noua aplicaţie diferă foarte mult de celebrul serviciu de telefonie şi video-telefonie, adresându-se tinerilor care preferă să comunice asincron prin secvenţe video în loc de text.

Disponibilă pe platformele iOS, Android şi Windows Phone, aplicaţia Skype Qik nu necesită autentificare şi menţine legătura între utilizatori doar prin intermediul numărului de telefon. Utilizatorii pot înregistra secvenţe video cu o durată de cel mult 42 de secunde, le pot trimite către unul sau mai mulţi prieteni şi pot preînregistra şi salva pentru utilizări ulterioare şi înregistrări scurte de 5 secunde care pot fi folosite repetat ca mesaje de răspuns. Această ultimă opţiune, numită Qik Fliks, este însă disponibilă momentan doar pe platformele iOS şi Android.

HT_skype_qik_jtm_141013_16x9_992

Skype Qik va păstra online mesajele timp de cel mult două săptămâni, utilizatorul putându-le şterge manual sau chiar anula trimiterea lor în tot acest interval. În cazul în care destinatarul nu foloseşte Skype Qik, acesta va primi un mesaj text care va conţine şi legătura către fişierul partajat online.

PUBLICITATE

Aplicaţia Skype Qik este disponibilă pentru telefoanele iOS, Android şi Windows Phone, este gratuită şi nu are servicii sau opţiuni adiţionale care necesită plată.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA