Microsoft lucreaza la un nou design pentru Windows 10

Now Reading
Microsoft lucreaza la un nou design pentru Windows 10


In luna noiembrie a anului trecut Microsoft a anuntat ca lucreaza la o actualizare menita sa modifice limbajul de design al sistemului de operare Windows 10 cat si al aplicatiilor de pe platforma.

Utilizatorul MSPoweruser a obtinut cateva imagini ale unui proiect ce poarta numele de cod Neon. Potrivit acestuia, proiectul isi va indrepta atentia catre animatii, simplitate si consistenta. In esenta, noul proiect isi va reindrepta atentia catre designul Aero, implementat in trecut in Windows 7 in combinatie cu animatii similare cu cele de pe Windows Phone 8.

Microsoft va introduce un nou element, denumit “Acrylic” designului lui Windows 10, ceea ce in esenta inseamna un fundal incetosat, un sidebar si navigare pentru aplicatii.

O parte din noile modificari aduse, precum animatiile, pot fi observate mai usor in aplicatia Microsoft Groove music, fiind legate de modul cum artworkul unui album se micsoreaza cand utilizatorul face scroll down pentru a vizualiza piesele.


Noul concept de design pare ca se acomodeaza destul de bine si cu interactiunile 3D si cu realitatea virtuala, afisata cu ajutorul dispozitivului HoloLens prin evidentierea elementelor vizuale cu ajutorul mouse-ului sau privirii.

Noile schimbari vizuale facute de Microsoft par a fi insa in ton cu vremurile actuale iar proiectul Neon ar putea fi implementat in a doua parte a acestui an in cadrul urmatorului update al sistemului de operare Windows 10, ce poarta numele de cod Redstone 3.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA