Microsoft muta datele clientilor europeni in Germania

Now Reading
Microsoft muta datele clientilor europeni in Germania


Microsoft a anuntat ca datele clientilor europeni vor fi stocate in doua noi centre de date din Germania care vor fi functionale de la finalul anului 2016, anuntul fiind unul extrem de important, scrie Hotnews.

Microsoft isi recunoaste neputinta in a proteja datele clientilor sai in fata spionajului american si a programelor intense dezvaluite de Edward Snowden, scrie Financial Times. Clientii care vor sa pastreze datele din cloud la aceste centre vor plati suplimentar, iar centrele vor fi gestionate de Deutsche Telekom. E de asteptat ca si alte companii americane sa urmeze exemplul, fiindca altfel clientii europeni isi vor pierde increderea in siguranta stocarii in cloud. Anuntul vine si in contextul unei decizii istorice a curtii Eurpene de Justitie care a invalidat la inceput de octombrie intelegerea Safe Harbour.

Centrele vor fi create in doua orase: Frankfurt si Magdeburg, urmand a fi total sub controlul diviziei T-Systems a Deutsche Telekom. Este o miscare extrem de importanta, fiindca in acest fel agentiile americane de spionaj nu vor mai avea acces facil la datele companiilor de pe continent.

Decizia intervine pe fondul unor nemultumiri crescande ale europenilor fata de grupurile americane de tehnologie care sunt suspectate ca exploateaza in mod abuziv datele personale ale clientilor europeni. Dezvaluirile repetate din ultimii doi ani, legate de amplele programe de spionaj ale agentiei NSA, nu au facut decat sa sporeasca gradul de ingrijorare in randul companiilorr europene.

PUBLICITATE

Compania germana T-Systems va fi administrator al acestor centre si angajatii Microsofr nu vor avea acces la date fara permisiunea companiei germane. Mai mult, in acest parteneriat, Microsoft nu va mai trebui sa raspunda direct unor cereri guvernamentale privitoare la datele stocate in aceste centre, ci solicitarile vor trebui trimise autoritatilor germane.

Centru de date Microsoft

Centru de date Microsoft


“Misiunea Microsoft este aceea de a permite fiecarei persoane sa obtina mai mult,” a declarat Satya Nadella, director general Microsoft. “Noile noastre centre de date din Germania, gestionate in parteneriat cu Deutsche Telekom, nu numai ca vor incuraja inovatia si dezvoltarea locala, ci vor oferi clientilor si alternative de gestionare a datelor, dar si mai multa incredere in modul in care ele sunt stocate”, a adaugat acesta.

Noile centre de date vor respecta aceleasi standarde de securitate, servicii si calitate ca toate celelalte centre de date Microsoft. Serviciile oferite vor fi in concordanta cu principiile solide ale companiei referitoare la siguranta, confidentialitate, control, conformitate si transparenta serviciilor cloud, si compatibile cu solutiile Microsoft utilizate in cloud la nivel global.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA