Microsoft ne ofera mai multe detalii despre primul update major al Windows 10

Now Reading
Microsoft ne ofera mai multe detalii despre primul update major al Windows 10


Intr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, cei de la Microsoft ne oferă mai multe detalii despre primul update major al sistemului de operare Windows 10.

Astăzi am ajuns la un moment important, întrucât primul Update Major de Windows 10 este acum disponibilpentru PC-uri și tablete. Cu acest update vin îmbunătățiri complexe legate de platformă și experiență, inclusiv cele generate de mii de parteneri care și-au updatat driverele și aplicațiile pentru a asigura o compatibilitate foarte bună cu Windows 10. Windows 10 începe de asemenea implementarea pentru XBOX One și, în curând, și pentru telefoanele mobile selecționate“, spun oficialii Microsoft.

Inginerii companiei spun că odată cu acest update gratuit, s-a ajuns la un nivel de maturitate al platformei la care potrecomanda cu toată încrederea implementarea Windows 10 în toate organizațiile.

Optimizările legate de experiența în utilizare aduse de acest Update includ:

PUBLICITATE

 • Performanță în sarcinile de zi cu zi, timpul de boot fiind cu aproape 30% mai scurt decât la Windows 7, pe același dispozitiv
 • Legat de Cortana, se poate folosi un pen (instrument de scris) pentru a efectua adnotări în Cortana Notebook, iar Cortana va recunoaște numărul de telefon, adresa de email și chiar adresa fizică pentru a ajuta la setarea de reminder-e. Cortana poate fi utilizată acum și pentru a ține evidența evenimentelor personale și a rezervărilor la film, trimițând remindere utile legate de locul unde trebuie sa ajungi și cum să faci pentru a ajunge la timp, plus opțiunea de a rezerva o mașină si de a localiza via Uber. De asemenea a fost anunțată disponibilitatea Cortana pentru Japonia, Australia, Canada și India (în engleza) cu funcționalităti și experiențe particularizate pentru fiecare dintre aceste piețe.
 • Microsoft Edge oferă performanță și securitate îmbunătățite, alături de un tab de previzualizare, care îți permite să treci pe deasupra tab-urilor și să ai o vizualizare asupra conținutului paginilor respective fără a fi nevoie să le deschizi efectiv și fără a părăsi pagina de web pe care te afli deja. Microsoft Edge se sincronizează acum și cu Facebook, dar și cu informațiile din Reading List pe toate dispozitivele, astfel încât poți reveni cu ușurință asupra informațiilor care te interesează cel mai mult. De asemenea, Cortana te va notifica asupra cupoanelor de reducere de la retailerii tăi preferați cum ar fi Staples, Macys și Best Buy atunci când faci cumpărături folosind Microsoft Edge.

12247858_10153092216686230_4044147645540478210_o

Acest update aduce îmbunătățiri suplimentare în aplicațiile de Mail, Calendar, Photos, Groove, Xbox, Store, OneNote, Solitaire și multe altele!

Multe dintre calculatoarele utilizate în companii astăzi trebuie să facă față unui mediu de lucru din ce în ce mai complex. În decursul ultimilor ani, așteptările noastre de la dispozitive, dar și de la mediul de lucru, s-au schimbat. Utilizatorii vor dispozitive pe care să le atingă, care să le permită efectuarea de activități cu caracter personal și profesional – cu un software updatat în permanență, care pur și simplu funcționează și este sigur. Tot mai mulți vor să-și folosească propriile echipamente la birou, împreună cu aplicațiile familiare.

Profesioniștii IT știu că pot oferi mai mult. Cu primul Update major la Windows 10, Microft oferă instrumentele prin care pot face acest lucru, oferind prima platformă care asigură consistența utilizării pe toate tipurile de dispozitive, făcând posibilă atât administrarea echipamentelor care apartin organizatiei, cât și pe cea a celor aduse de utilizatori. Windows 10 rulează deja pe mai mult de 110 milioane de dispozitive, inclusiv 12 milioane de calculatoare de business și este compatibil cu aplicații mai vechi, răspunzând în același timp nevoilor ridicate de un mediu de lucru modern.

Odată cu acest update au fost introduse două tipuri de servicii gratuite, concepute pentru IT în scopul adaptării mediului modern de lucru la complexitatea de business curentă, menținând controlul și livrând servicii de calitate:

 • Windows Update for Business oferă departamentului IT controlul asupra modului de implementare a update-urilor în organizațiile pe care le administrează, asigurându-se că dispozitivele sunt la zi și nevoile de securitate sunt acoperite, la un cost redus de management. Functionalitățile includ setarea de grupuri de dispozitive cu implementare fazată și scalarea implementărilor în contextul optimizării infrastructurii de rețea.
 • Windows Store for Business oferă departamentului IT un mod flexibil de a găsi, achiziționa, administra și distribui aplicații pe echipamentele cu Windows 10 – atât aplicații din Windows Store cât și aplicații personalizate de business. Organizațiile își pot alege metoda preferată de distribuție, fie atribuind direct aplicațiile, fie publicând aplicațiile în magazinul privat de aplicații (Private Store) sau conectându-le cu soluțiile de management de infrastructură.

Update-ul introduce 2 noi capabilităti proiectate pentru departamentul IT astfel încât utilizatorii să folosească echipamentele în mod eficient și sigur:

 • Mobile Device management – oferă departamentului IT întreaga funcționalitate de Enterprise Mobility Management pentru a administra întreaga familie de dispozitive cu Windows, inclusiv PC-uri, tablete, telefoane și echipamente IoT. Windows 10 este singura platformă care poate gestiona scenariile de BYOD (bring your own device), de la dispozitive la aplicații și până la datele de pe acele dispozitive – într-un mod sigur și securizat. Și, bineînteles, Windows 10 este compatibil integral cu soluțiile existente de management al infrastructurii folosite pentru PC-uri, oferind IT-ului controlul asupra legăturii între cele două capabilități.
 • Azure Active Directory Join oferă posibilitatea administratorului IT să aibă un singur serviciu director, permițând utilizatorilor să folosească un singur login și asigură transferul securizat al setărilor de Windows si de date pe toate dispozitivele cu Windows 10. AAD Join permite practic pregătirea oricărui dispozitiv pentru uzul în mediul Enterprise cu câteva click-uri efectuate de oricine din organizație.

În fiecare săptămână citim câte o știre despre probleme majore legate de date – care afectează productivitatea organizațiilor, încrederea clienților și au impact real asupra afacerii. Știm că aceste incidente sunt detectate târziu, de obicei la mai mult de 200 de zile de la producere și vedem costul imens pe care-l presupun. Experții din industrie estimează că până la finele anului vor exista peste două milioane de aplicații de tip malware.  Inginerii Microsoft spun ca Windows 10 a fost pentru protejarea clienților de aceste amenințări ale erei moderne. Au fost aduse noi măsuri de securizare pentru Windows 10 pentru a fi platforma de maximă încredere, fiind adăugate funcționalități precum:

 • Credential Guard – protejează credențialele într-un mediu care folosește virtualizarea hardware și previne cunoscutul “pass the hash”, cauza celor mai multe amenințări de securitate
 • Device Guard – utilizează Trusted Boot pentru preveni instalarea de cod malware, un real ajutor în securizarea dispozitivelor companiei
 • Windows Hello le permite utilizatorilor să-și ia adio de la parole cu ajutorul instrumentelor biometrice de tip enterprise, care includ recunoașterea facială și a amprentelor
 • Windows Defender – serviciul Microsoft gratuit anti-malware care protejează aproape 300 de milioane de dispozitive Windows zilnic

În curând, Enterprise Data Protection (EDP) va permite protejarea datelor organizațiilor prin separarea și consolidarea datelor companiei față de datele personale. Acest instrument se află în prezent în teste cu o serie de companii-client, iar curând funcționalitatea EDP va deveni disponibilă pentru utilizatorii înscriși în Windows Insider.

Tot ca parte a update-ului Microsoft le oferă clienților enterprise opțiunea de oprire a datelor de telemetrie. Recomandarea noastră puternică este de a nu opta pentru acest scenariu, întrucât aceste date ne ajută să oferim o experiență sigură, de încredere și personalizată.

Sursa: Microsoft

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA