Microsoft primeste o noua amenda de la UE

Now Reading
Microsoft primeste o noua amenda de la UE


Google s-ar afla în spatele amenzii de 561 milioane de euro pe care Microsoft trebuie să o plătească Uniunii Europene, titrează Financial Times, citat de TechWeekEurope.

Atât Google cât şi Opera ar fi alertat Comisia Europeană că Microsoft a încălcat termenii unui acord în care se angaja să ofere utilizatorilor mai multe variante de browsere web decât propriul produs Internet Explorer.

Între februarie 2011 şi iulie 2012 utilizatorii versiunii Windows 7 Service Pack 1 nu au avut de ales în ceea ce priveşte browser-ul implicit.

Microsoft şi-a recunoscut greşeala în 2012 şi a emis o actualizare pentru sistemele de operare Windows 7 şi Windows 8. În 2011, compania americană a asigurat organele de reglementare că respectă acordul semnat în 2009. Înţelegerea a venit după o plângere a producătorului Opera Software.

Vestea că cei de la Google s-ar afla în spatele amenzii vine ca o palmă peste obrazul deja învineţit al Microsoft. Ironia face că şi Google are probleme cu autorităţile Comisiei Europene. Gigantul se află sub investigaţie fiind acuzat că îşi favorizează produsele proprii în detrimentul competiţiei şi că neagă libertatea utilizatorilor de a descoperi şi alt conţinut. Comisia Europeană doreşte să schimbe modul în care Google afişează rezultatele, dar nu şi algoritmul motorului de căutare.


Atât Google cât şi Comisia Europeană speră să se ajungă la o înţelegere, însă comisarul european pentru concurenţă Joaquin Almunia a declarat că amenda Microsoft trebuie văzută ca un avertisment.

Sursa: Adevarul


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA