Microsoft vrea sa creeze un sistem de operare similar cu Chrome OS

Now Reading
Microsoft vrea sa creeze un sistem de operare similar cu Chrome OS


Ultimele versiuni de testare ale sistemului de operare Windows 10 ce au fost livrate utilizatorilor inrolati in programul de testare mentioneaza o noua versiune de sistem de operare. Descoperirile au fost coroborate de mai multe site-uri de specialitate care declara ca Microsoft lucreaza la un asa numite sistem de operare Windows 10 Cloud.

Noul sistem de operare se vrea a fi o versiune light a lui Windows 10 si va avea suport pentru aplicatiile din magazinul Windows Store. Nu este inca destul de clar daca acronimul “cloud” mai tine loc si de alte lucruri mult mai importante.

Noua versiune de sistem de operare ar putea sa fie ceva mai ieftina si va putea rula si pe calculatoare cu o configuratie ceva mai slaba, fiind un adevarat competitor pentru sistemul de operare Chrome OS de la Google, ce este instalata pe Chromebook-uri.

Desi vorbim momentan doar de zvonuri, este foarte posibil sa credem ca exista motive reale pentru care Microsoft ar dori sa lanseze un astfel de sistem de operare. El va permite companiei sa promoveze si mai mult propriile servicii Cortana si Bing si sa aduca experienta Windows pe dispozitive mai ieftine, chiar si cele ce folosesc procesoare ARM, intalnite pe tablete sau telefoane.


Pana la o declaratie oficiala, avand in vedere ca descoperirile au fost facute in update-ul Creators Update al lui Windows 10, ce urmeaza sa se lanseze in aprilie, este foarte posibil sa primim mai multe vesti in perioada urmatoare.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA