Middle-earth: Shadow of Mordor este fără îndoială una dintre surprizele plăcute ale anului, noul joc al studioului Monolith Productions dovedindu-se a fi un succes atât în rândurile criticilor de specialitate, cât şi ale jucătorilor. Ca semn de mulţumire faţă de primirea călduroasă de care s-a bucurat Middle-earth: Shadow of Mordor, Warner Bros. oferă Power of Shadow, un pachet DLC gratuit pentru acest joc.
Power of Shadow oferă posibilitatea de a folosi înfăţisarea personajului negativ Black Hand of Sauron pentru personajul principal, precum şi trei rune epice: One with Nature (oferă imunitate împotriva atacurilor cu otravă venite din partea căpeteniilor Uruk sau de la Ghuls), Ascendant (dublează timpul de focus pentru slow motion-ul folosit când ataci de la distanţă) şi Elven Grace (rezistenţă îmbunătăţită care înjumătăţeşte damage-ul loviturilor efectuate de inamici).
Middle-earth: Shadow of Mordor spune povestea lui Talion, un ranger ucis în noaptea în care Sauron şi armatele sale se întorc în Mordor. Acesta este readus la viaţă de Celebrimbor, unul dintre cei mai mari fierari elfi, făuritorul IneIelor Puterii, înşelat şi ucis la rândul său de către Sauron. Jocul foloseşte Nemesis System, un sistem ce permite generarea procedurală a inamicilor, unici pentru fiecare parcurgere a campaniei în parte.
Jocul vine cu un open-world ce aduce misiuni principale (care împing povestea mai departe), o tonă de obiective secundare (facultative, bineînţeles) şi o prezentare audio/video care face cinste studioului producător. Avem parte şi de parkour-ul caracteristic asasinilor cu glugă, de secţiuni stealth, de călărit şi vânat diverse creaturi şi de un fir narativ cam confuz pentru începători, însă suficient de familiar pentru fanii universului creat de Tolkien.
Middle-earth: Shadow of Mordor este un joc destul de dificil. Fiecare căpetenie orcească este înconjurată de o mică armată, confruntarea directă cu 50 purtători de piele verde şi sânge negru nefiind tocmai o sarcină uşor de dus la bun sfârşit.
Din fericire, odată cu avansarea în nivel şi deblocarea anumitor abilităţi, eficienţa lui Talion în luptă creşte considerabil, armatele de orci devenind o simplă formalitate pentru ranger-ul tolkian.
Middle-earth: Shadow of Mordor este demn de laude din punct de vedere grafic. Nu trebuie uitate şi contribuţiile pe care actorii aleşi să dea voce personajelor le-au avut pentru a întregi atmosfera din Middle-earth: Shadow of Mordor. Middle-earth: Shadow of Mordor este o surpriză extrem de placută: lipsa de originalitate iniţială este compensată din plin de aportul adus de Nemesis System, precum şi de mecanicile de joc care funcţionează adecvat, de prezentarea grafică foarte bună şi de un voice acting cum multe alte jocuri şi-ar dori să aibă.
Daca v-am starnit pofta de joc nu uitati ca puteti sa jucati Middle-earth: Shadow of Mordor pe PC, PlayStation 4 şi Xbox One iar pe 21 noiembrie acesta va fi disponibil si pentru PlayStation 3 şi Xbox 360.