Ministerul Comunicatiilor finanteaza proiecte de extindere a retelei de internet

Now Reading
Ministerul Comunicatiilor finanteaza proiecte de extindere a retelei de internet


Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a prevazut fonduri  pentru construirea de rețele telecom pentru acces la Internet de mare viteză în sute de localități defavorizate.

Autoritatea a lansat  în consultare publică schema de grant pentru finanțarea rețelelor Next Generation Network (NGN).

Proiectul își propune acoperirea a peste 180 000 de gospodării din toată țara, aflate în zone care nu au acces la Internet în bandă largă.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, iar valoarea finanțării nerambursabile este de până la 2.975.000 euro/proiect.

PUBLICITATE

Întreprinderile mici și mijlocii și mari care vor depune proiecte eligibile vor fi selectate pentru a realiza rețelele de comunicații.

Ministerul a publicat pe site-ul propriu documentatia referitoare la modalitatea de finantare a proiectelor, documentația putand fi accesată aici: SchemaAnexa.

Schema de ajutor  se aplică doar firmelor care au activitatea preponderentă efectiv desfașurată ]n domeniul telecomunicațiilor.

Ajutorul se acordă sub formă de asistenţă financiară nerambursabilă (grant) în una sau mai multe tranşe, în conformitate cu tranşele stabilite în contractul de finanţare.

De asemenea schema de ajutor de stat se acordă doar pentru investiții care se efectuează în zone în care nu există infrastructură din aceeași categorie (fie în bandă largă de bază, fie rețea NGA) și în care este puțin probabil ca o astfel de infrastructură să fie dezvoltată în condiții comerciale în termen de trei ani de la data publicării măsurii de ajutor planificate, lucru care este verificat și printr-o consultare publică deschisă.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA