OPPO a anunțat rezultatele unui studiu care arată contribuția dispozitivelor smart în reducerea efectului de anxietate cauzat de pandemiei în rândul românilor. Potrivit acestui studiu, 56% dintre participanți au admis că monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul tehnologiei i-a ajutat să depășească mai ușor anxietatea generată de situația medicală globală, dar și să își îmbunătățească starea psihică și fizică.
Studiul arată că 52% dintre intervievați au răspuns că apelează la smartphone pentru a monitorizarea stării de sănătate urmărind numărul de pași efectuat într-o zi, pulsul și/sau saturația de oxigen. Celelalte dispozitive menționate de respondenții studiului pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale organismului sunt smartwatch-ul în proporție de 17% și fitness band-ul în proporție de 9%.
Utilizatorii pot alege produsele OPPO – smartphone-ul OPPO Reno5 Lite, fitness band-ul OPPO Band și căștile OPPO Enco X, pentru a-și monitoriza starea de sănătate, dar și pentru sesiuni de relaxare, activități sportive, deconectare.
Utilizatorii OPPO se pot deconecta și își pot crește tonusul fizic și psihic practicând activități sportive, iar OPPO Band le vine în ajutor oferind fie sesiuni scurte, de 5 minute, de exerciții fizice, fie 12 moduri de antrenament fizic.
OPPO Band este un accesoriu versatil care dispune de funcția de monitorizare continuă a saturației de oxigen (SpO2) chiar și în timpul somnului. Senzorul SpO2 urmărește variabilitatea nivelurilor de oxigen din sânge. SpO2 funcționează continuu și poate fi monitorizat pe măsură ce dormi, ceea ce îți poate oferi și înregistrări privind durata și fazele somnului. Dacă vei dormi bine, te vei trezi simțindu-te odihnit și gata de o nouă zi.
Mai mult bratarile inteligente pot detecta si bataile inimii. Dacă sunt detectate anomalii, monitorizarea frecvenței cardiace non-stop îți va reaminti să fii precaut prin trimiterea unei alerte care vibrează. Fie că iei o pauză sau mai dai o ultimă tură, nu vei rata momentul potrivit.
Tehnologia ca facilitator al bunăstării umanității
Cei mai mulți dintre participanții la studiu au fost atenți la mișcare, în contextul limitărilor pandemiei, astfel că 61% și-au contorizat numărul de pași, în timp ce 39% și-au monitorizat și saturația de oxigen, iar 37% au inclus și pulsul printre funcțiile vitale cărora le-au data atenție sporită în acest context.
55% dintre respondenții studiului OPPO au admis că pe perioada pandemiei au resimțit un nivel mai crescut de anxietate comparat cu perioada anterioară. Astfel, coroborat cu procentul de 56% al celor care consideră că dispozitivele tehnologice i-au ajutat la reducerea acesteia, cei afectați de pandemie din punct de vedere al stresului au găsit aproape în totalitatea sprijin în tehnologie.
Mai mult, după cum evidențiază același studiu realizat de OPPO, 68% dintre respondenți au păstrat obiceiul de a fi atenți la stare lor de sănătate, monitorizând-o atent cu ajutorul dispozitivelor smart.