Monster Hunter World se bucura deja de succes

Now Reading
Monster Hunter World se bucura deja de succes


Monster Hunter World a fost un pariu riscant pentru Capcom: un joc vast și scump pentru console dintr-o serie populară într-o țară în care consolele de acasă nu mai sunt deloc la moda. Dar cifrele de vanzari din Japonia publicate de producator, împreună cu un anunț de la începutul săptămânii, sugerează că pariul a meritat.

Potrivit cifrelor de la Famitsu, companie care urmăreste vânzările cu amănuntul în Japonia, Monster Hunter World a fost vândut in mai mult de 1,35 milioane de exemplare în aceasta țară de la lansarea sa vineri. Raportul nu include vânzările digitale – copii fizice ale jocului sunt vândute pe scară largă în toată Japonia, iar Famitsu estimează că numărul total este mai mare de 2 milioane.

Monster Hunter a fost în trecut cel mai popular titlul pentru sistemele handheld, iar cel mai bine vândut joc din serie – Monster Hunter Portable 3rd pentru PSP 2010 – a fost in vândut 2,15 milioane de exemplare în prima sa săptămână. Având în vedere că în Japonia s-au vândut doar aproximativ 6 milioane de console PlayStation 4, este impresionant faptul că World a reușit să înregistreze numere comparabile. Cifra de 2 milioane ar însemna că, în esență, o treime din baza de utilizatori japoneză de PS4 a cumpărat jocul în ultimele șase zile, făcându-l de departe cel mai bun titlu PS4 din Japonia.

Acest lucru este important pentru că Monster Hunter World este de fapt destinat să aducă seria la o popularitate mai largă la nivel mondial și era cu totul posibil ca vanzarile din Japonia să sufere ca urmare a concentrării asupra consolelor pentru acasa. Asta însemna că cei de la Capcom se bazau pe alte piețe pentru a obtine cifre mai mari de vanzari. Dar Monster Hunter World a fost extrem de bine primit în toată lumea. Jocul este incredibil și a facut o treabă excelentă în atragerea de noi jucători, Capcom a anunțat luni că 5 milioane de unități au fost expediate în întreaga lume.

PUBLICITATE

Monster Hunter: World este un joc de acțiune RPG dezvoltat și publicat de Capcom. Acesta face parte din franciza Monster Hunter, jocul fiind lansat pentru PlayStation 4 și Xbox One în întreaga lume în ianuarie 2018. Versiunea Microsoft Windows este programată mai târziu în 2018.

În jocul Monster Hunter: World, jucătorul își asumă rolul de Hunter, însărcinat să vâneze și să omoare sau să prindă monștrii care se deplasează într-unul din mai multe spații de mediu. Dacă reușeste, jucătorul este recompensat prin loot constând din părți din monstru și alte elemente care sunt folosite pentru artizanatul armelor și armuri, printre alte echipamente. Ideea de bază a jocului este ca jucătorul sa creeze unelte adecvate pentru a putea vâna monștri mai dificili, care la rândul lor oferă piese care conduc la unelte și mai puternice. Jucătorii pot vâna singuri sau pot vâna în grupuri de cooperare de până la patru jucători prin intermediul serviciilor online ale jocului.

Monster Hunter: World adoptă formule standard ale seriei si profita de puterea de procesare mai mare oferită de console și computere moderne. Modificările efectuate în Monster Hunter: World includ crearea de spații de mediu care sunt pe deplin conectate și înlăturarea “zonelor” necesare pentru jocurile PlayStation 2 și handheld, inteligența artificială și fizică mai avansată pentru a crea ecosisteme aparent vii, în timpul vânării, o experiență multiplayer cooperativă mai persistentă și o rafinare a interfeței utilizatorului, a sistemelor de meniuri și a tutorialelor pentru a ajuta jucătorii noi ai seriei.

Aceste schimbări au determinat Capcom să planifice lansarea simultană a jocului atât pe piețele din Japonia, cât și pe cele occidentale, deoarece Monster Hunter, ca serie, a dispărut în general în Vest în comparație cu Japonia, parțial din cauza programelor disparate de lansare. Capcom a optat, de asemenea, pentru a oferi suport pentru jocul online între aceste regiuni geografice diferite. Întârzierea lansării versiunii de Windows a fost explicata de compania Capcom pentru a se asigura că prima sa incursiune pe piața Windows este bine optimizată pentru jucătorii de pe computere.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA