Mozilla Firefox

Now Reading
Mozilla Firefox


Mozilla Firefox este un navigator web gratuit dezvoltat de Mozilla Foundation. Firefox este al doilea navigator ca număr de utilizatori, după Google Chrome de la Google, fiind folosit de aproximativ 30% din toți utilizatorii Internetului de pe glob.

Firefox are numeroase facilități, cum ar fi navigarea cu file, un sistem împotriva phishing-ului și al spyware-ului, o facilitate de gestionare a descărcărilor ș.a.

Este foarte configurabil – i se pot adăuga multe extensii făcute de dezvoltatori independenți; gama de extensii este deja foarte largă, fiind disponibile peste 8.000 de extensii de cele mai diverse facturi.Printre cele mai populare extensii se numără NoScript (oprește rularea scripturilor dăunătoare), FoxyTunes (controlează media player-ele), StumbleUpon (descoperire de situri) și DownThemAll! (facilități pentru descărcarea de fișiere).

Navigare usoara

Awesome Bar screenshot

Bara inteligenta

O metodă rapidă de a ajunge pe saiturile preferate — chiar și pe cele ale căror adrese nu vi le amintiți. Scrieți un termen de căutare în bara de adresă (cunoscută și ca bara inteligentă) și funcția de autocompletare va afișa saiturile asemănătoare din istoricul navigării, din semnele de carte și din filele deschise.

Bara inteligentă învață pe măsură ce o folosiți — în timp se adaptează la preferințele dumneavoastră și găsește rezultate mai potrivite. Am optimizat-o pentru a vă oferi un control mai mare asupra rezultatelor (inclusiv setările de confidențialitate) și i-am crescut performanța astfel încât să găsiți ceea ce căutați mult mai rapid.

Performanta superioara

Super viteza

Cu un timp de pornire foarte rapid, randare grafică rapidă și viteză îmbunătățită de încărcare a paginii, Firefox este plin de îmbunătățiri majore ale performanței așa cum veți observa imediat. Prin integrarea Compartimentelor și o mai eficientă gestionare a obiectelor JavaScript ce suportă ECMAScript5 și prin construirea noului motor JavaScript JägerMonkey, am lucrat din greu în interior pentru a face cel mai puternic Firefox din toate timpurile.

Accelerare hardware

Experimentați accelerarea grafică super-rapidă pentru video și conținutul Web cu un nou sistem de grafică bazat pe straturi care profită de avantajele Direct2D și Direct3D pe Windows și OpenGL pe Mac.

Securitate sporită

Identificare instantă a saiturilor

Doriți să fiți sigur de legitimitatea unui sait înainte de a face cumpărături? Apăsați pe faviconul saitului pentru a vedea identitatea lui. Cu încă un clic aflați și mai multe: de câte ori l-ați mai vizitat? Aveți parole salvate? Verificați saiturile suspecte, evitați falsificatorii de pe Internet și asigurați-vă că un sait este ceea ce susține că este.

Instant Web Site ID screenshot

Politica de securitate a continutului

Politica de securitate a conținutului în Firefox este concepută pentru a opri atacurile prin scripturi cross-site, prin furnizarea unui mecanism ce oferă saiturilor posibilitatea de a spune în mod explicit navigatorului care conținut este legitim. Navigatorul poate ignora orice conţinut care nu a fost legitimat de către sait, oferindu-vă protecție în cursul navigării.

 

DESCARCA FIREFOX


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA