Mozilla inceteaza contractul cu Yahoo ce viza Firefox

Now Reading
Mozilla inceteaza contractul cu Yahoo ce viza Firefox


Firefox Quantum a adus o actualizare majoră browserului companiei Mozilla și aduce multe schimbări spre bine. Una dintre aceste modificări este minoră, dar cu siguranță o îmbunătățire – Google este din nou motorul de căutare prestabilit.

Știm deja că Google plătește destul de puțin bani pentru a fi furnizorul prestabilit de căutare pe dispozitive precum iPhone, dar în ultimii ani, Yahoo a fost opțiunea implicită pentru utilizatorii Firefox. In anul 2014, Mozilla a incheiat o înțelegere cu Yahoo, făcând Google pur și simplu o opțiune pentru utilizatorii pe care puteau să o stabilească ulterior.

Această tranzacție trebuia să dureze cinci ani, însă Mozilla a hotărât să rezilieze contractul de dragul utilizatorilor săi. Denelle Dixon, șeful departamentului de afaceri și juridic al Mozilla, a facut o declaratie pe aceasta tema:

Ne-am exercitat dreptul contractual de a rezilia acordul nostru cu Yahoo! bazându-ne pe o serie de factori, inclusiv ca ceea ce facem este cel mai bine pentru brandul nostru. De asemenea efortul nostru este de a oferi o căutare web de calitate și o experiență de conținut mai largă pentru utilizatorii noștri. Credem că există oportunități de a lucra cu Oath si Verizon în afara căutării. În cadrul concentrarii noastre asupra experienței și performanței utilizatorilor în Firefox Quantum, Google va deveni, de asemenea, noul nostru furnizor implicit de căutare în Statele Unite, Canada, Hong Kong și Taiwan. Cu peste 60 de furnizori de căutare pre-instalati ca valori implicite sau opțiuni secundare în mai mult de 90 de versiuni lingvistice, Firefox are mai multe opțiuni la capitolul furnizori de căutare decât orice alt browser.

Nu este clar daca Firefox renunță si la venituri, terminând această afacere cu Yahoo, deși un raport de la Recode sugerează că compania ar fi putut exercita o clauză care ar obliga Yahoo să plătească 375 milioane de dolari pe an, chiar dacă Mozilla a rupt contractul. Nu se stie de asemenea daca dacă Google a încheiat o înțelegere cu Mozilla pentru a plăti sume pentru a deveni ca furnizor implicit.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA