Mozilla va renunta la pluginurile pentru Firefox

Now Reading
Mozilla va renunta la pluginurile pentru Firefox


Urmand exemplul browserelor Chrome sau Edge, dezvoltatorul Mozilla a anuntat ca va renunta la suportul pentru mai multe plugin-uri importante precum Java si Flash in browserul Firefox.

Decizia Mozilla de a renunta la suport vine in cotextul in care tot mai multi dezvoltatori de browsere web au renuntat la aceste solutii, mizand tot mai mult pe standardul HTML5, folosit in momentul de fata tot mai mult in detrimentul Flash.

Marile companii de tehnologie au inceput sa renunte  la solutia Flash dezvoltata de catre producatorul american software Adobe. Printre motivele principalele se afla vulnerabilitatile in fata atacurilor rau intentionate  si faptul ca HTML5 este considerat a fi mult mai bine optimizat si mai sigur.

Nu ar fi prima data cand dezvoltatorii Mozilla decid sa ia masuri impotriva acestor pluginuri. In trecut dezvoltatorii Firefox au mai blocat diferite plugin-uri si softuri apartinand Adobe (Flash) sau Oracle (Java) din cauza expunerii acestora unor probleme de securitate.

PUBLICITATE

Fx17AddonsMgr

Pe lista pluginurilor importante ce urmeaza sa fie blocate se afla Java, Adobe sau Silverlight.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA