Primul raport trimestrial al Netflix pentru exercițiul financiar 2018 arată că, după ce a obtinut cele mai mari cresteri ale numarului de abonati în Q4 2017 (8,33 milioane), tendinta de abonare a scăzut ușor.
În ultimele trei luni, Netflix si-a adăugat încă 7,4 milioane de abonați (1,96 milioane dintre ei în SUA). Acesta este al doilea cel mai bun trimestru al companiei și a adus companiei un total de 125 milioane de abonați.
Strategia de adaugare continua de conținut nou a ajutat cu siguranță, inclusiv miscari precum lansarea de productii in zile speciale, precum finala Super Bowl.
În ciuda răspunsului criticilor, Netflix a declarat ca: „evenimentul a arătat cum un film de marcă mare poate fi comercializat și livrat consumatorilor instantaneu pe tot globul, fără a aștepta premiera cinematografica”. Între timp, seria spaniolă Money Heist (Fabrica de bani) a devenit „cea mai vizionată serie non-engleză de pe Netflix de pana acum”. În ceea ce privește controversa față de eligibilitatea pentru premii precum Cannes, Netflix a reiterat că nu va face nimic care ar împiedica spectatorii din Franța să vadă imediat filmele.
În timp ce confirmă că va cheltui între 7,5 și 8 miliarde de dolari în acest an pe conținut, anuntul cu privire la rezultatele financiare ale companiei nu vine si cu alte detalii. In Statele Unite, Netflix a incheiat un acord extins cu Comcast. Compania mai are deja si alte acorduri în SUA cu T-Mobile oar in Europa compania colaboreaza deja cu Sky, Proximus și SFR Altice, printre altii.
De la lansare la nivel global, inclusiv in Romania, serviciul Netflix si-a diversificat exponential numarul de productii disponibile pe platforma. Mai mult decat atat compania licentiaza si lanseaza noi productii in fiecare luna.
Nu exista deocamdata date oficiale despre numarul de abonati ai Netflix in Romania, insa merita sa retinem ca utilizatorii romani au posibilitatea de a opta pentru unul din cele trei abonamente disponibile, la un pret de 8, 10 sau 12 euro. Netflix are de asemenea aplicatii dedicate pentru o gama larga de televizoare smart, consolele Playstation sau Xbox, Chromecast, Apple TV, playere Blu-ray și altele, pe langa disponibilitatea pe laptop, PC si telefoane sau tablete cu Android sau iOS.