Pentru prima dată, Netflix ofera primele rapoarte ale operațiunilor sale de afaceri internaționale pe regiuni.
Prin intermediul unui document depus la Agentia guvernamentala americana Securities and Exchange Commission (SEC), Netflix a oferit informatii despre veniturile și abonatii sai la serviciile sale de streaming pentru SUA și Canada, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Asia-Pacific și America Latină.
Această modificare a modului în care Netflix își raportează datele privind veniturile scoate în evidență cât de importante au devenit piețele din afara SUA – mai ales că Netflix se confruntă cu o nouă concurență.
Mai mult de jumătate din cei 158 de milioane de abonați ai Netflix și 90% din creșterea sa provin acum din afara SUA. Începând cu primul trimestru al anului 2017, regiunea europeană a înregistrat o creștere de 140 la sută a abonaților. Numărul de abonați din regiunea Asia-Pacific s-a triplat în aceeasi perioada, iar America Latină are acum 29,4 milioane de abonați, față de doar 15,4 milioane în primul trimestru din 2017.
SUA și Canada au în continuare cei mai mulți abonați – 67,1 milioane – și au adus 7,4 miliarde de dolari în primele trei trimestre ale anului 2019. Însă numarul de abonati a crescut cu 23% din primul trimestru din 2017 până în al treilea trimestru al anului 2019.
Nu exista date oficiale pe tari, dar in Europa, Africa si Orientul Mijlociu exista numai putin de 47,3 de milioane de abonati iar valoarea medie a abonamentului platit de europeni pentru Netflix este de 10.26 dolari, adica aproape 4 miliarde de dolari.
Netflix se confruntă cu concurența de pe noile platforme de streaming, cum ar fi Disney +, Apple TV + și HBO Max in SUA, in Europa, serviciul purtand denumirea HBO GO. Acestea ar putea determina o incetinere a ritmului de crestere pe piața saturată din SUA și Canada, așa că este probabil sa vedem ca Netflix se va concentra pe creșterea in afara Americii de Nord.