O stire publicată de BBC la finalul saptamanii s-a rostogolit pe internet lăsând să se înțeleagă că Netflix vrea să limiteze partajarea de parole de acces la serviciu pe mai multe dispozitive.
Articolul initial spune că mai multi utilizatori din Marea Britanie au raportat că au primit pe ecran o notificare pe care scria „Dacă nu locuiți cu proprietarul acestui cont, aveți nevoie de propriul cont pentru a continua să utilizați serviciul”.
In realitate nu este vorba de a limita utilizarea serviciului ci ca utilizatorii sa se asigure ca nimeni altcineva nu le foloseste contul fara acordul lor. Partajarea de parole de acces la serviciul Netflix este o pratica uzuală si există multi utilizatori care ofera datele de acces la serviciu rudelor sau prietenilor, care ar putea sa dea mai departe aceste date.
Un purtător de cuvânt a declarat pentru BBC ca „Acest test este conceput pentru a se asigura că persoanele care folosesc conturi Netflix li se permite să facă acest lucru”.
În perioada de test, utilizatorii pot verifica dacă li se permite accesul la cont printr-un cod, trimis prin SMS sau e-mail, la numarul de telefon sau adresa folosita de cel care plateste pentru serviciu.
Netflix încearcă să prevină utilizatorii neeligibili, deși nu este clar câte persoane folosesc platforma în raport cu condițiile lor de serviciu.
În timpul unei emisiuni web din 2016, co-fondatorul și CEO-ul Netflix, Reed Hastings, a spus: „Partajarea parolelor este ceva cu care trebuie să înveți să trăiești, deoarece există atât de multe partajări legitime de parole, cum ar fi partajarea cu soția, cu copiii tăi, deci nu exista o linie clară care ar trebui trasă și ne descurcăm bine așa cum este „.
Platformele de streaming, inclusiv Netflix, HBO Go, Amazon Prime și Disney +, pot fi accesate de pe mai multe dispozitive iar unele servicii permit chiar creearea de profile distince, dar termenii și condițiile specifică faptul că sunt destinate utilizării de către persoanele din aceeași gospodărie.
În octombrie 2019, managerul de produs, Greg Peters, a declarat că compania Netflix analizează problema partajării parolelor, dar a spus că „nu are planuri mari de anunțat în acest moment în ceea ce privește reguli noi ce ar putea fi implementate”.
In ceea ce privește mesajul afișat unora dintre utilizatori, acesta este doar un test și nu se știe dacă v-a fi extinsă la nivel global.
Touși nu este un motiv de alarmare ci unul venit în sprijinul deținatorilor de conturi care pot verifica dacă persoane neautorizate le folosesc datele de acces fără voia lor. In prezent puteți verifica ce dispozitive s-au conectat la contul Netflix vizitand sectiunea de activitate recenta, din setările contului.
Netflix are in momentul de față noi modalități de activare a unui dispozitiv ce presupune introducerea unui cod in contul de utilizator in locul oferirii adresei de mail si a parolei folosite pentru creearea contului. Codul poate fi introdus in panoul de control in sectiunea de activare a unui dispozitiv sau pe www.netflix.com/tv8
Netflix a câștigat aproape 37 de milioane de noi abonați în 2020 și are acum peste 200 de milioane de abonați în întreaga lume.
Creșterea prețurilor, blocajul global și seriale noi au facut că Netflix sa raporteze venituri de aproape 25 de miliarde de dolari și profit de aproape 2,8 miliarde de dolari.