News feed-ul Facebook se va concentra pe prieteni

Now Reading
News feed-ul Facebook se va concentra pe prieteni


Facebook a anunțat că va face schimbări profunde în News Feed, locul principal în care utilizatorii găsesc conținut pe rețeaua socială. În următoarele câteva luni, utilizatorii vor vedea “mai multe postari de la prietenii, familia și grupurile dvs.” și “mai puțin conținut public, cum ar fi postări de la companii, branduri și mass-media”, spune CEO-ul Mark Zuckerberg. Compania declară că a auzit de la utilizatori că așa-numitul “conținut public” elimină “momentele personale” pe care a fost construită platforma Facebook.

Zuckerberg notează că “este ușor să înțelegem cum am ajuns aici”, spunând că a avut loc o explozie de videoclipuri și de alte tipuri de conținut public care a “explodat” pe Facebook în ultimii ani. Din acest motiv, el a spus că “echilibrul a ceea ce este în News Feed s-a mutat de la cel mai important lucru pe care Facebook îl poate face – să ne ajute să ne conectăm unul cu celălalt”. Ca atare, este timpul să reechilibreze ceea ce văd oamenii atunci când vizitează site-ul.

Pe lângă faptul că se concentrează pe interacțiunile dintre prieteni, nu pe mass-media sau pe companii, Facebook va prioritiza postările care “declanșează conversații și interacțiuni semnificative”. Pentru a realiza acest lucru, algoritmii companiei vor încerca să prezică postările cu care veți dori să interacționați cu prietenii și să le afiseze mai sus în News Feed.

Prin urmare, paginile Facebook utilizate de companii și mass-media vor fi depriorizate; compania recunoaște în mod liber că reach-ul unei postari, timpul de vizionare al videoclipurilor și traficul de referință vor scădea probabil. Oarecum ironic, Facebook remarcă faptul că videoclipurile live au un impact puternic al implicării și al discuțiilor – de șase ori mai mare decât videoclipurile obișnuite. Ca atare, acele tipuri de videoclipuri ar putea să apară în feed, chiar și din Pagini.


Zuckerberg a citat un studiu recent realizat de companie despre modul în care utilizarea Facebook poate să se coreleze cu starea dumneavoastră de spirit. În mod specific, studiul a indicat că, atunci când se utilizează mijloacele de comunicare socială pentru a face legătura cu oamenii cărora le pasă, oamenii se simt bine despre ei înșiși. Dimpotrivă, citirea pasivă a articolelor și vizionarea videoclipurilor poate oferi efectul opus. Zuckerberg remarcă acest lucru, chiar dacă conținutul în cauză este distractiv și informativ.

În cele din urmă, Facebook pare să se intoarca înapoi spre ceea ce a adus un succes atât de important retelei: conexiunile personale. Zuckerberg chiar vrea aceasta recalibrare a Facebook ca parte a unei mosterniri lasate. Jurnalistii de peste ocean spun ca Zuckerberg regândește cum vede și va conduce Facebook de când are copii, chiar dacă va fi în detrimentul companiei pe termen scurt.

“Este important pentru mine ca atunci cand Max si August cresc sa creada ca ceea ce tatal lor a construit a fost bun pentru lume”, a spus Zuckerberg intr-o declaratie. CEO-ul Facebook a promis săptămâna trecută că obiectivul său pentru anul 2018 a fost acela de a repara multe dintre problemele cu care s-a confruntat compania în ultimii ani și se pare că nu mai pierde timp pentru a ajunge la lucru.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA