S-a lansat NFT Feed, platforma de socializare pentru artiștii și colecționarii de NFT-uri unde ccreatorii de NFT au șansa să își arate talentul către zeci de mii de colecționari.
NFT Feed unește toți pasionații de NFT-uri (Non Fungible Tokens) oferindu-le posibilitatea să socializeze, să posteze ca pe orice altă rețea de socializare, să promoveze și să interacționeze cu alți membri materiale cu tematică NFT & Crypto.
Este un pas în față din punct de vedere al comunității NFT care s-a dezvoltat într-un mod agresiv în ultima vreme spune co-fondatorul companiei.
Avantajele pe care le au utilizatorii depășesc barierele sociale și Marketplace-urile actuale oferindu-le posibilitatea membrilor să interactioneze nișat pe un subiect în plină dezvoltare cu un volum mare de interes către achizitie și creație.
Utilizatorii au la dispoziție propriul Marketplace unde își pot promova creațiile și totodată pot asocia celelalte platforme globale tip Marketplace pe care au deja listate produsele, au propriul profil, unde pot împartași mesaje, își pot promova operele la nivel global și pot valida toate necesitățile pe care le-ar putea avea cum ar fi blogging-ul, publicarea, vânzarea, dezvoltarea ca artist sau colecționar.
Fiind o rețea de socializare oferă utilizatorilor exact ce au nevoie pentru a se lansa și anume recunoaștere, interacțiune, flexibilitate și potențial. Lipsa granițelor sau a costurilor pentru publicare au ajutat deja platforma să strânga zeci de mii de membri în doar cateva zile.
Un jeton nefungibil (NFT, după termenul englezesc non-fungible token) este o unitate de date unică dintr-un registru contabil informatic denumit blockchain. Jetoanelor nefungibile le corespund fișiere de diverse formate, în funcție de natura procesului de creație: fotografii, înregistrări audio, videoclipuri etc. Deși fișierele în sine pot fi copiate, jetoanele nefungibile care le sunt asociate sunt consemnate și monitorizate în permanență în registrele blockchain din care fac parte, oferindu-le cumpărătorilor dovada dreptului de proprietate. Registrele folosite la scară largă, precum Ethereum, Bitcoin Cash, Flux etc., au fiecare câte un ansamblu de standarde ce reglementează utilizarea NFT-urilor.
Jetoanele nefungibile pot fi folosite pentru comercializarea creațiilor digitale, cum ar fi arta digitală, articolele din jocurile video și muzica. Totuși, atât fișierul ce conține creația originală, cât și orice copie a sa pot fi accesate de oricine, nu doar de proprietarul jetonului. Primele NFT-uri au apărut în 2015 în registrul blockchain Ethereum. Ulterior, pe măsură ce a crescut interesul pentru piața NFT-urilor, a crescut și numărul de tranzacții ilicite, întrucât investitorii care anterior vânduseră criptomonede la suprapreț au început să tranzacționeze NFT-uri în număr din ce în ce mai mare.
Jetoanele nefungibile apar de obicei în registrele blockchain de tip „dovada muncii”, care sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic decât registrele blockchain de tip „dovada mizei”, ceea ce a atras critici cu privire la amprenta de carbon a tranzacțiilor de NFT-uri.