Nikon 1 J4 , un mirrorless foarte compact

Now Reading
Nikon 1 J4 , un mirrorless foarte compact


Dacă iei în mână aparatul foto Nikon 1 J4 îţi va fi greu să crezi că este unul de tip mirrorless. El este mult prea subţire şi compact pentru formatul popular din ultimii ani. Ce-i drept, modelul Nikon 1 nu foloseşte senzori APS-C sau Four Thirds precum principalii săi competitori de la Sony, Olympus şi Panasonic. În carcasă se găseşte un senzor Nikon CX de 1”, mai mic, care a primit în această ultimă iteraţie o rezoluţie de 18,4 MP şi nu dispune de un filtru optic low-pass. Valorile ISO suportate variază între 160 şi 12800. Sistemul de focalizare şi procesorul de imagine sunt preluate de la modelul mai scump Nikon 1 V3, lansat cu o lună în urmă.

nikon1j4lens
Asemănările cu V3 nu se opresc aici. Viteza de fotografiere în rafală de 20 de cadre pe secundă, cu focalizare continuă, este impresionantă. Filmarea full HD este permisă cu 60 fps, iar cei ce apreciază clipurile filmate cu încetinitorul pot folosi modul HD cu 120 fps. Carcasa din aluminiu a lui Nikon 1 J4 cântăreşte 232 g fără obiectiv şi are dimensiunile de 100 x 60 x 29 mm. Ecranul de 3” de pe spate are o rezoluţie foarte mare şi este sensibil la atingere. Utilizatorii au la dispoziţie şi un set de butoane în dreapta afişajului. Pe latura superioară găsim un blitz integrat, rotiţa cu modurile de fotografiere, butonul de pornire, declanşatorul şi butonul dedicat pentru filmare.

nikon1j4microsd
Aparatul foto mirrorless Nikon 1 J4 va fi livrat cu obiectivul de kit 10-30 mm cu F3.5-5.6 şi sistem de stabilizare a imaginii. Alături de carcasa foarte compactă, dispozitivul mai aduce o surpriză. Stocarea imaginilor se face pe un card microSD. Nu ştiu însă cum se va împăca acesta cu fotografierea în rafală, ce necesită o viteză bună la scriere. Aparatul are şi un modul WiFi, ca va fi folosit pentru transferul imaginilor pe un smartphone sau o tabletă. Data intrării pe piaţă şi preţul pentru Nikon 1 J4 nu au fost anunţate. Modelul similar anunţat anul trecut a costat 600 $ cu obiectivul din kit.

nikon1j4screen


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA