Nikon lanseaza o aplicatie pentru procesarea de imagini

Now Reading
Nikon lanseaza o aplicatie pentru procesarea de imagini


Nikon anunţă lansarea versiunii oficiale a noii sale aplicaţii software Capture NX-D, care a fost concepută pentru procesarea şi reglarea imaginilor RAW. Aplicaţia Capture NX-D este disponibilă  la http://nikonimglib.com/ncnxd/, de unde poate fi descărcată gratuit.

Capture NX-D este o aplicaţie software dezvoltată pentru a le permite utilizatorilor să se bucure de procesarea completă a imaginilor RAW, prin intermediul unor operaţii simple. Aceasta permite prelucrarea de înaltă calitate a imaginilor fotografice înregistrate în format RAW – cu un aparat foto DSLR Nikon, cu un aparat foto avansat cu obiective interschimbabile Nikon 1, cu un aparat foto compact COOLPIX sau cu orice alt aparat foto care poate înregistra imagini RAW.

Zurab Kiknadze, manager de produs la Nikon Europe, a declarat: „Am lansat anterior, tot în 2014, o versiune beta a aplicaţiei Capture NX-D şi am primit cu bucurie opiniile, sugestiile şi solicitările de funcţionalitate din partea utilizatorilor, pe care le-am analizat în mod operativ. Această versiune oficială a aplicaţiei, care se poate descărca gratuit, a fost finalizată ţinându-se cont de acest feedback – de exemplu, veţi observa îmbunătăţiri la interfaţa cu utilizatorul şi la modurile în care se aplică reglările. Suntem entuziasmaţi că putem oferi gratis aplicaţia Capture NX-D tuturor celor care doresc să-şi perfecţioneze imaginile.”

Nikon-Capture-NX-D
Aplicaţia Capture NX-D poate prelucra şi imaginile RAW înregistrate cu aparatul foto DSLR Nikon D810. De asemenea, va fi furnizată şi aplicaţia Picture Control Utility 2, care facilitează crearea variantelor de Picture Control personalizate. Această aplicaţie poate fi lansată din Capture NX-D, permiţând colaborarea între cele două aplicaţii, care pot fi utilizate pentru procesarea şi reglarea imaginilor înregistrate atât cu aparatul foto Nikon D810, cât şi cu aparatele foto Nikon anterioare.

De asemenea, ca răspuns la multe solicitări, Nikon a actualizat funcţiile software-ului, pentru a asigura o procesare şi o operare mai bună a imaginilor; adăugarea unei pensule de retuşare automate se numără printre aceste îmbunătăţiri. Mai mult, în viitoarele versiuni ale aplicaţiei, Nikon va continua să adauge îmbunătăţiri, caracteristici noi şi să asigure compatibilitatea cu aparatele foto viitoare.

Nikon-Capture-NX-D-Silkypix

Caracteristici principale

– Aplicaţie specializată pentru procesarea imaginilor RAW prin prelucrarea formatului nativ, astfel încât să se exploateze la maximum performanţele aparatelor foto Nikon
– Permite editarea simplă a imaginilor JPEG şi TIFF
– Palete flotante, care sunt simplu de utilizat cu un monitor mare şi cu mai multe monitoare
– Mai multe tipuri de reprezentări, inclusiv comparaţii între mai multe imagini şi reglarea imaginilor prin vizualizări de tip „înainte şi după”
– Adoptarea formatului de fişier însoţitor (sidecar), care înregistrează şi salvează informaţiile de reglare într-un fişier separat

Cerinţe de sistem pentru Capture NX-D

Windows
Sistem de operare: Windows® Vista (Service Pack 2), Windows® 7 (Service Pack 1), Windows® 8.1
Aplicaţia este compatibilă atât cu versiunile pe 32 de biţi, cât şi cu versiunile pe 64 de biţi ale acestor sisteme de operare (se recomandă versiunile pe 64 de biţi)
*Aplicaţia poate fi instalată pe computere care funcţionează cu versiuni preinstalate ale sistemelor de operare indicate. În sistemele de operare pe 64 de biţi, software-ul funcţionează ca o aplicaţie nativă pe 64 de biţi.
Procesor: Compatibil cu Pentium (se recomandă Core i5 sau un procesor superior)
RAM (memorie): 2 GB sau mai mult (se recomandă 4 GB sau mai mult), 4 GB sau mai mult la sistemele de operare pe 64 de biţi
Spaţiu pe hard disk: spaţiu liber de cel puţin 800 MB, necesar pentru instalare (se recomandă 2 GB sau mai mult)
Rezoluţie ecran: 1024 × 768 pixeli (XGA) sau superioară (se recomandă 1920 × 1080 sau o rezoluţie superioară)

Macintosh
Sistem de operare: OS X versiunile 10.7, 10.8 şi 10.9 pe 64 de biţi
Procesor: Intel® Core™ 2 Duo sau superior (se recomandă Core i5 sau un procesor superior)
RAM (memorie): 4 GB sau mai mult
Spaţiu pe hard disk: spaţiu liber de cel puţin 800 MB, necesar pentru instalare (se recomandă 2 GB sau mai mult)
Rezoluţie ecran: 1024 × 768 pixeli (XGA) sau superioară (se recomandă 1920 × 1080 sau o rezoluţie superioară)


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA