Nimbus Data prezinta ExaDrive DC100, SSD-ul cu 100 TB spatiu de stocare

Now Reading
Nimbus Data prezinta ExaDrive DC100, SSD-ul cu 100 TB spatiu de stocare


Nu a durat mult timp si la o luna distanta dupa ce ce Samsung a lansat un SSD de 30 TB, un rival a revendicat tronul. Nimbus Data a dezvăluit ExaDrive DC100, care ofera 100 TB de memorie flash 3D într-un standard de format SATA de 3,5 inch.

Asta înseamnă 20 de milioane de melodii (câte 5MB fiecare) într-un dispozitiv suficient de mic pentru a se încadra în PC-ul dvs. de acasă. Din pacate nu veti putea pune mana pe unul prea curand.

Așa cum ați putea ghici, acest SSD este destinat serverelor în care capacitatea are prioritate față de orice altceva, inclusiv performanța (500MB scriere/sec nu este nimic in comparatie cu ce faceti acasă). Un centru de date ar putea conține 100 de petabyte de date într-un singur rack, în loc de a avea nevoie de un spațiu mai mare pentru servere. Acest lucru este util pentru serviciile din cloud, AI și alte tehnologii care ar putea necesita cantități masive de date.

Și apoi mai este vorba si de costul acestui SSD. Când modelul DC100 va fi vândut, undeva în timpul verii, prețul va fi comparabil cu alte SSD-uri de business “pe o bază per terabyte”. Asta probabil înseamnă un preț în zeci de mii de dolari, ceea ce este suficient pentru a taia entuziasmul chiar și acelor companii care își pot permite acest lucru. În timp ce drive-ul ar trebui să fie suficient de demn de încredere, el costa o mulțime de bani și o mulțime de date pierdute dacă ceva merge prost.


Noul produs ar trebui vazut mai degraba ca o privire la viitorul SSD-urilor decât orice altceva.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA