La sfârșitul anului trecut, s-a vehiculat informația conform căreia Spotify v-a încorpora inteligența artificială în mai multe dintre funcțiile sale și, în special, despre ceea ce părea a fi o actualizare care urma să fie efectuată pentru a crea liste de redare generate de inteligența artificială.
Spotify a confirmat la vremea respectivă că listele de redare AI erau într-adevăr testate, iar acum funcția a intrat în funcțiune pentru toți abonații Premium din Marea Britanie și Australia.
Funcția Spotify, care este încă o versiune beta, așa că poate fi afectată de erori, vă permite să creați o listă de redare prin tastarea unui simplu mesaj, la fel cum ați face-o pe un model lingvistic mare precum ChatGPT.
Printre exemplele de sugestii oferite de Spotify se numără „o listă de redare indie folk care să îmi îmbrățișeze creierul”, „muzică relaxantă pentru a mă relaxa în timpul sezonului de alergii” și „o listă de redare care să mă facă să mă simt ca personajul principal”.
Vă puteți crea playlistul pe baza unor locuri, activități, animale, personaje de film, culori și chiar emoji, dar nu alegeți unul singur, deoarece Spotify recomandă să folosiți îndemnuri cu mai multe criterii – de exemplu, un gen potrivit cu o stare de spirit, un artist sau o epocă.
Dacă ați folosit un generator de imagini bazat pe inteligență artificială, vă veți simți ca acasă, deși este mult mai puțin probabil ca această funcție a unuia dintre cele mai bune servicii de streaming muzical să le ofere muzicienilor dvs. favoriți vreun deget în plus.
Pentru a utiliza această funcție, deschideți aplicația Spotify mobilă și accesați fila Biblioteca dvs. Căutați semnul „plus” în partea dreaptă sus a ecranului, apăsați pe el și selectați lista de redare AI. Dacă nu se află acolo, va trebui să vă actualizați aplicația Spotify.
Când apăsați pe opțiunea AI playlist (Lista de redare AI), veți vedea câteva indicații predefinite, pe care le puteți alege sau le puteți introduce pe ale dvs. În loc să folosiți indicații bazate pe locuri, animale, activități, personaje de film sau culori, Spotify vă recomandă să folosiți indicații de genuri, stări de spirit sau artiști pentru a obține cele mai bune rezultate din această funcție.
Dacă lista de redare nu este chiar ceea ce vă doriți, o puteți rafina cu indicații suplimentare, cum ar fi „mai mult death metal” sau „mai puțin optimist”. De asemenea, puteți șterge piesele din lista de redare dacă AI a introdus câteva melodii care nu vă plac.
După ce ați făcut acest lucru, tot ce mai rămâne de făcut este să apăsați pe Create (Creare) pentru a vă salva noua listă de redare în bibliotecă, unde funcționează ca oricare alta.