Noul Raspberry PI 3 ofera mai multa putere si capabilitati de retea performante

Now Reading
Noul Raspberry PI 3 ofera mai multa putere si capabilitati de retea performante


În ciuda faptului că a vândut peste 14 milioane de plăci de calcul DIY cu costuri reduse, Fundația Raspberry Pi a aderat la un ciclu de lansari mai lent. Compania așteaptă de obicei peste un an pentru a-și reîmprospăta gama, iar chiar și atunci, îmbunătățirile pot fi foarte subtile. Exact acest lucru se întâmplă cu placa sa de baza principala, Raspberry Pi 3, care a fost modernizata pentru a oferi mai multă viteză în fiecare sens al cuvântului.

Îmbunătățirile cheie ale modelului Raspberry Pi 3 B + sunt capabilitățile procesorului și rețelelor sale. Modelul B + dezvoltă un procesor Quad-core Broadcom BCM2837B0 de 1,4 GHz (comparativ cu chipul BCM2837 de 1,2GHz în Pi 3), despre care compania spune că a venit ca rezultat al îmbunătățirii integrității puterii și a designului termic.

Pentru proiectele care necesită viteze mai rapide de conectare, modelul B + oferă conectivitate wireless de 2,4 GHz și 5 GHz și gigabit ethernet prin USB 2.0, care suportă până la 300 Mbps (de trei ori mai mare decât viteza plăcilor anterioare). Suporturile Bluetooth 4.2 și Bluetooth Low Energy facilitează inventatorii care doresc să-și creeze propriile hub-uri IoT sau să interacționeze cu alte dispozitive în casa lor inteligentă.

În cele din urma, modelul B + vine echipat cu Power over Ethernet (PoE), care până acum nu a fost oficial susținut. Producatorii de component și-au creat propriile soluții, dar Fundația Raspberry Pi va lansa propriul său PoE HAT dedicat pentru a fi folosit în viitorul apropiat.


Asa cum era de asteptat, modelul B + se potriveste acelorasi dimensiuni cu predecesorii sai, permitand pasionatilor sa foloseasca periferice si carcase pe care le detin deja. Prețul rămâne același, ceea ce înseamnă că va costa 35 $ / £ 30 la furnizorii obișnuiți.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA