Noul standard HDMI 2.1 aduce suport pentru rezolutii 10K

Now Reading
Noul standard HDMI 2.1 aduce suport pentru rezolutii 10K


La începutul anului am fost informati ca HDMI Forum lucreaza la HDMI 2.1, un nou standard pentru HDMI. Acest nou standard este de acum disponibil iar primii care au acces la el sunt producatorii, dar probabil că va trece putin timp pana cand acesta va fi implementat pe noile televizoare.

Conceput pentru a avea o lățime de bandă mai mare decât HDMI 2, HDMI 2.1 este capabil să împingă ratele până la 120Hz la 4K și 60Hz la 8K. De asemenea, noul standard poate atinge rezoluții impresionante de 10K.

Daca va faceti griji ca televizoul 4K pe care tocmai l-ati cumparat de Black Friday este deja depasit sau invechit, este posibil. HDMI 2.1 poate ajunge la rezolutii 10K, dar focalizarea nu este doar pe o rezoluție absolută. Prin extinderea lățimii de bandă la 48Gbit/ sec, acesta este capabil să afiseze conținut 10K, precum și să aducă o serie întreagă de îmbunătățiri de claritate a imaginii împreună cu acesta.

Prin sporirea ratei cadrelor de imagini 4K la 120Hz, noua tehnologie este acum o propunere viabilă pentru gamerii care nu vor sa cheltuiasca bani pe alte cabluri de conectivitate. Procesoarele de pe consolele Xbox One X și PS4 Pro oferă rezolutii până la 4K la 60Hz, dar plăcile grafice de pe PC-urile de top sunt capabile să suporte rezoluții 4K la rate mult mai mari. Problema este ca standardul HDMI actual nu le poate ține pasul, de aceea DisplayPort este folosit in mod implicit acum.

PUBLICITATE

HDMI 2.1 aduce, de asemenea, viteze de refresh variabile (VRR) și transport rapid cadru (QFR) pentru a reduce sau elimina întârzierea și, respectiv, a reduce latența. Comutarea rapidă a mass-media (QMS) reduce durata de așteptare a ecranului gol atunci când comutați între fisierele media și există, de asemenea, un mod Auto Latency Low (ALLM) care stabilește automat latența ideală pentru cea mai bună experiență de vizionare.

Noul standard este disponibil acum tuturor furnizorilor care au preluat deja HDMI 2. Este, de asemenea, compatibil cu specificațiile HDMI anterioare, astfel încât nu veți avea nevoie de echipamente noi doar pentru că ați conectat un cablu HDMI 2.1 în portul HDMI 2. Cu toate acestea, nu veți putea utiliza funcțiile suplimentare ale HDMI 2.1 dacă dispozitivul dvs. nu o acceptă – deci poate că a fost un moment nepotrivit sa va cumparati un televizor nou.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA