Nova Launcher adauga suport pentru pictogramele Android Oreo

Now Reading
Nova Launcher adauga suport pentru pictogramele Android Oreo


Una dintre caracteristicile mai puțin cunoscute din Android Oreo este abilitatea de a personaliza forma pictogramelor pe launcherul telefonului. Această caracteristică este deja implementata în unele launchere și pachete de pictograme, dar implementarea sistemului de operare Oreo folosește API-uri oficial acceptat pentru a face aceasta transformare un pic mai fiabila. Nova Launcher, unul din launcherele extrem de populare in randul utilizatorilor, adauga acum suport pentru pictograme adaptive.

Nova Launcher 5.5-beta este deja disponibil pe Google Play pentru cei care s-au înscris ca testeri beta (sau ca APK) și include suport pentru pictogramele adaptive. Această funcție este disponibilă nu numai pe Oreo, ci și pe toate versiunile Android mai vechi, până la Lollipop.

Pictogramele adaptive sunt încă destul de noi, deci nu toate dispozitivele dotate cu sistem de operare Android includ suport pentru ele. In ajutor vine insa Nova Launcher care oferă opțiunea de a inlocui pictogramele vechi cu forma adaptivă pe care o alegeți.

Dezvoltatorul principal al lui Nova, Kevin Barry, descrie funcția pe Google+ și notează, de asemenea, ce idei are pentru a aduce imbunatatiri in viitorul apropiat:

PUBLICITATE

Pictogramele adaptive pentru Android Oreo sunt inca in faza incipienta si exista putine aplicatii care ofera suport.  Așadar, am adăugat și o opțiune de a scala automat și de a modela pictogramele vechi pentru consistență. Aceasta este încă o lucrare în desfășurare, deoarece există mai multe idei pe care trebuie să le explorez pentru a face aceasta functie mai buna.”

Dacă rulați Nova Launcher v5.5, puteți accesa această caracteristică îndreptându-vă către setările de sub “Look and feel”. De aici, alegeți forma prin setarea “adaptive icon shape”.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA