Numarul de plati online cu cardul a taxelor si impozitelor creste simtitor

Now Reading
Numarul de plati online cu cardul a taxelor si impozitelor creste simtitor


Numarul de romani care au folosit cardurile bancare pentru a achita online taxele si impozitele a crescut simtitor in anul 2016.

Conform datelor oferite de Agentia pentru Agenda Digitala a României (AADR), institutia ce administreaza serviciul online ghiseul.ro, ce permite achitarea online de taxe si impozite catre diverse institutii, romanii au platit, anul trecut, cu cardul taxe si impozite in valoare de 360 milioane lei (80 milioane euro), in crestere cu 50% fata de anul anterior.

Anul trecut, una din trei tranzactii de plata a taxelor si impozitelor cu cardul a fost realizata online, in conditiile in care, in urma cu doar sase ani, aceste plati erau aproape inexistente.

Peste 370.000 de plati online s-au realizat in 2016, dublu fata de anul anterior, valoarea acestora fiind de 78 milioane de lei.

PUBLICITATE

Valoarea medie a unei plati de taxe si impozite cu cardul (cumulat online si POS) a fost de aproape 340 de lei in 2016, de 2,5 ori peste valoarea medie a unei plati cu cardul, care s-a ridicat la circa 140 de lei anul trecut, potrivit datelor publicate de BNR.

Serviciul ghiseul.ro a fost lansat in anul 2011 si permite plata online cu cardul a taxelor si impozitelor locale, precum si a amenzilor de circulatie. Numarul de institutii inrolate in sistem a inceput sa creasca simtitor in ultimele luni, ceea ce explica si cresterea incasarilor.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA