Numarul de utilizatori activi ai Facebook este in scadere

Now Reading
Numarul de utilizatori activi ai Facebook este in scadere


Dupa cateva luni de modificari ale News Feed-ului Facebook, pe care reteaua de socializare incearca sa il faca din ce in ce mai personal, pentru a impiedica ca povestile false sa se raspandeasca, Facebook spune ca utilizarea generala a scazut cu “aproximativ 50 de milioane de ore in fiecare zi”.

Acesta este un număr uriaș și potențial înfricoșător pentru Facebook – scopul său, la urma urmei, este de a-i face pe oameni să folosească mai mult Facebook și să vadă mai multe anunțuri – dar CEO-ul companiei Mark Zuckerberg a avertizat că acest moment va veni și el a susținut că, pe termen lung, acesta este un lucru benefic.

Datele au fost publicate odata cu raportul privind castigurile pentru al patrulea trimestru din 2017.

Numarul tot mai scazut de utilizatori se vede insa si in alta parte. Deși Facebook a înregistrat o creștere de 14% față de trimestrul al patrulea al numarului de utilizatori activi zilnici și lunari, ciferele pentru continentul nord american sunt in scadere. Numarul de utilizatori a scăzut de la 185 de milioane la 184 de milioane de utilizatori zilnic în SUA și Canada.

PUBLICITATE

Zuckerberg a avertizat despre scăderea utilizării retelei de socializare la începutul acestei luni, spunând că este un efect așteptat al modificărilor făcute. “Dar ma astept si ca timpul petrecut pe Facebook sa fie mai valoros”, a scris el. “Dacă facem ceea ce trebuie, cred că va fi bine pentru comunitatea noastră și pentru afacerile noastre și pe termen lung.” Zuckerberg a spus că schimbările au început să fie făcute în 2017, dar că “vor dura luni” pentru a fi văzute în toate produsele companiei.

“În 2018, ne concentram pe asigurarea faptului că Facebook nu este doar distractiv de folosit, ci și bun pentru bunăstarea oamenilor și pentru societate”, a spus Mark Zuckerberg într-o declarație de presa “Facem acest lucru încurajând legăturile semnificative între oameni, mai degrabă decât consumul pasiv de conținut … Concentrându-ne pe conexiuni semnificative, comunitatea și afacerile noastre vor fi mai puternice pe termen lung”, a mai spus CEO-ul Facebook.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA