Numarul site-urilor compromise de hackeri in continua crestere

Now Reading
Numarul site-urilor compromise de hackeri in continua crestere


Conform unei statistici efectuata de gigantul american Google, numarul atacurilor asupra site-urilor web cu scopul de a le compromite este intr-o continua crestere.

Datele releva faptul ca in 2016 numarul site-urilor atacate si compromise de hackeri a crescut cu 36% fata de anul trecut. Mai mult decat atat numarul  de site-uri afectate va continua sa creasca, spun expertii Google:

“Nu ne asteptam la o incetinire. Pe masura ce piratii informatici devin din ce in ce mai agresivi, iar site-urile ajung sa fie depasite, hackerii continua sa profite infectand din ce în ce mai multe site-uri”, se arată într-un articol de pe blogul companiei.

De altfel, motorul de cautare Google a implementat de ceva timp notificari speciale atunci cand detecteaza compromiterea de catre hackeri a unor site-uri web. Cu toate astea, este vorba doar de un mic procent din totalul paginilor web indexate de Google.  Astfel, 61% dintre site-uri nu pot face obiectul unor avertismente din partea Google pentru ca acestea nu sunt verificate de motorul de cautare.

PUBLICITATE

Gigantul american, lider incontestabil pe piata motoarelor de cautare, arata ca hackerii isi schimba mereu comportamentul, acesta evoluand constant. Cercetarea acestui comportament va permite companiei sa tina ritmul cu aceste schimbari si sa le combata.

Probelemele de securitate s-au raspandit la scara globala, afectand atat guverne cat si nume mari din industria online. Expertii de la Google sustin ca este nevoie din ce in ce mai mult de o atentie deosebita spre tehnicile de preventie a atacurilor venite din partea hackerilor si ca rezolvarea problemelor aparute dupa un atac, nu mai este de ajuns.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA