O echipa a fost eliminata de la un turneu Dota 2 cu premii importante pentru ca a trisat

Now Reading
O echipa a fost eliminata de la un turneu Dota 2 cu premii importante pentru ca a trisat


Desi pare incredibil, turneele eSports au devenit extrem de importante, au milioane de fani in intreaga lume iar premiile din jurul acestora sunt enorme, ajungand la zeci de milioane de dolari. Este usor de inteles de ce unii ar incerca sa triseze pentru a pune mana pe o astfel de suma de bani.

Scandalurile nu au fost putine, a avut loc o arestare pentru aranjarea unui meci, un hacker “Overwatch” a fost amendat cu aproape 10.000 de dolari iar un altul a fost arestat pentru vânzarea de cheaturi pentru jocuri de tip PUBG. Miza continuă să rămână ridicată, ca și în cazul unui jucător Dota 2 care tocmai a descalificat echipa sa de la un turneu de 15 milioane de dolari prin utilizarea unui mouse programabil.

Potrivit unui raport de presa, organizatorii The International 2018 au eliminat echipa Thunder Predator din Peru cand au descoperit ca un membru al echipei a folosit un mouse Razer Synapse 3 cu macro-uri pre-setate. Cheating-ul a fost descoperit cand jucatorul Atún a reușit să teleporteze mai multe clone de personaje în același timp, o mișcare imposibil de efectuat, fără o macrocomandă pre-programată. Echipa eliminata a spus că nu au fost folosite macro-uri de software, dar că Atún folosește mouse-ul Synapse cu o “configurație manuală pentru a avea o utilizare mai bună a hardware-ului”.

Se pare că aceasta programare speciala încă reprezintă înșelarea organizatorilor de turnee, care a anunțat descalificarea pe Twitter. Thunder Predator a răspuns pe pagina sa de Facebook, spunând că, deși decizia este ireversibilă, va începe pregătirea pentru următoarea competitie Dota 2 Pro Circuit.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Daniel Popescu