O noua tehnologie Samsung ar putea incarca telefoanele de cinci ori mai repede

Now Reading
O noua tehnologie Samsung ar putea incarca telefoanele de cinci ori mai repede


Samsung Advanced Institute of Technology a venit cu o altă utilizare pentru grafen, un material care face parte din multe proiecte viitoare interesante, de la purificarea apei de mare până la detectarea cancerului. De această dată vorbim de punerea sa în funcționare în interiorul bateriilor litiu-ion.

Oamenii de stiinta au creat un invelis “cu bile de grafina” pentru a fi utilizate in interiorul unei celule obisnuite, care are ca efect cresterea capacitatii totale cu pana la 45% si accelerarea incarcarii de cinci ori.

Orice proprietar de smartphone stie ce inseamna nerabdarea atunci cand aștepta încărcarea unei baterii, mai ales atunci când timpul este esențial. Chiar dacă avem tehnologie proprietară eficientă disponibilă pentru utilizare ca Dash Charge și Huawei SuperCharge, timpul de reîncărcare nu scade niciodată sub o ora. Dacă o bila de grafina poate accelera lucrurile în modul sugerat de echipa de cercetare, acest lucru urmeaza sa se schimbe.

Dacă telefonul se încarcă acum 90 de minute,timpul se va reduce la doar 18 minute dacă celulele din interior au primit un impuls de tip grafen. Mai mult, acest lucru nu pare să afecteze durata de viață a celulei, echipa afirmând că, după 500 de cicluri, bateria îmbunătățită avea încă o reținere a încărcării de 78%. Acoperirea cu grafene îmbunătățește stabilitatea și conductivitatea catodului și a electrodului bateriei, astfel încât acesta poate elimina rigorile de încărcare rapidă cu mai puține dezavantaje.

PUBLICITATE

Echipa de cercetare a Samsung a publicat o lucrare lungă, foarte tehnică despre modul în care funcționează bilele de grafen și cum sunt produse. Este clar că tehnologia se află în stadiile foarte timpurii și este puțin probabil să fie o caracteristică importantă a modelului Galaxy S9 sau a oricărui alt dispozitiv de anul viitor, dar potențialul său de a avea un impact asupra bateriilor viitoare din interiorul Samsung și al altor telefoane este evident. Cine nu dorește o încărcare mai rapidă, o baterie cu durata de viata mai îndelungată în interiorul dispozitivului preferat?

Bateriile Li-ion nu sunt folosite doar pe gadgeturile mobile, în care încărcarea rapidă este extrem de utilă, ele sunt utilizate la vehiculele electrice, unde încărcarea rapidă este esențială pentru o adoptare mai largă. Samsung spune că este posibil ca tehnologia cu bile de grafeni să poată fi redimensionată de la celulele de capacitate mică din telefoanele noastre până la bateriile mult mai mari din interiorul mașinilor. Compania a depus brevete în Statele Unite și Coreea de Sud pentru tehnologia cu bile de grafeni, dar nu există nici o indicație când sau dacă vor ajunge pe un produs de consum.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA